DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Değerli meslektaşlarımız ve sevgili öğrencilerimiz öncelikle hepiniz kongremizin web sayfasına hoşgeldiniz. Bu kongre, 2018 yılında yapılan 1. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar Kongresi ile 2022 yılında yapılan 2. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar ve 1. Oral Mikrobiyota (oralmikrobiyoterapi.org) kongresinin üçüncüsü olup daha önceki kongrelerde “akılcı antibiyotik Kullanımı” ve “oral mikrobiyota” temaları ön plana çıkarılmıştı, bu kongrede ise hepimizin gündeminde olan “oral mikrobiyota-sistemik hastalıklar” konusu masaya yatırılacaktır.
İçerik itibari ile; ağız ekolojisi ve biyoçeşitlilik, oral kavite mikrobiyotası, muhtemel patojen mikroorganizmaların hatırlatılması ile başlayıp çürük oluşumu ve görseller ile zenginleştirilmiş dental enfeksiyon çeşitleriyle devam edilecek, ardından etkin akılcı antibiyotik kullanımı ve diş hekimliği pratiğinde etkin sterilizasyon/dezenfeksiyon yöntemleri konuşulacak, dental hijyen ve gargaralar ile fonksiyonel oral mikrobiyotanın enine boyuna detaylarına girilmiş olacaktır.
Kongrenin ana konularına göz atılacak olursa, kongre en kapsamlı şekilde hazırlanmış, tam bir konsensüs toplantısı gibi değerlendirilebilecektir. Kongre bu hali ile dental uygulama içindeki intern, asistan hekimler, kamu ve özelde çalışan tüm diş hekimleri ve araştırmacıların tartışma ve bilgilenme platformu olacaktır.
Kongremizde ayrıca birbirinden önemli 3 farklı kurs yapılacaktır. Bunlar DİŞ HEKİMLİĞİNDE BÜTÜNSEL BAKIŞ VE TAMAMLAYICI TIP TEKNİKLERİ, DİŞ HEKİMLİĞİNDE BOTOKS UYGULAMALARI ve MİKROBİYOTA ÇALIŞMALARINDA HİPOTEZ KURMA-ANALİZ workshoplarıdır. Bu kurslar ile hem sahada gereksinim duyulan uygulamalar konuşulmuş olacak ve hem de akademik anlamda mikrobiyota çalışmaları planırken doğru kurgu yapılabilmesi sağlanmış olacaktır. Bu kurslar 2022 yılında da yapılmış ve çok ilgi görmüştür. Tekrarı niteliğinde değil güncellenmesi şeklinde olacaktır.
Uluslararası nitelikte olan kongremize gönderilecek Türkçe ve İngilizce, sözlü ve poster bildirileri intihal tarama programından geçirildikten sonra ÇİFT HAKEM değerlendirmesi ve bilim kurulu tarafından değerlendirilerek kabul edilecek ve sözlü sunu/poster olarak sunulmasına karar verilecektir. Kongre, doçentlik başvuru kriterlerini sağlamaktadır.
Birbirinden değerli konu ve konuşmacıların yer aldığı bilimsel programın yanısıra çok zengin içerikli konu ve ilginç olguların da sunulduğu sözlü/poster bildirileri (konuşma metinleri ve kabul edilen tüm bildiriler) ISBN numarası ile “Journal of Biotechnology and Strategic Health Research” dergisinde ek sayı olarak yayınlanmış olacaktır.
Çok değerli çalışmalarınızla 3. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar ve 2. Ağız Mikrobiyotası Kongresine katılacak olmanızdan dolayı onurlandığımızı bilmelisiniz. Verimli ve başarılı bir kongre olmasını diler, oluşan bilgi birikiminin toplum sağlığına ve insanlığa yararlı olmasını içtenlikle temenni ederim.
Saygılarımızla...
Prof. Dr. Mustafa ALTINDİŞ
Kongre Başkanı
|
|
|