DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Değerli Meslektaşlarımız ve Sevgili Katılımcılar,
Eczacı; mesleğinin çok önemli ve belirleyici özelliği olarak, insan sağlığı ile ilgili temel bilgilerin yanında, ilaç etkin madde ve yardımcı maddelerin fiziko kimyasal özellikleri, ürün şekillerinin hazırlanması ve hastaya sunulması hakkında geniş bilgi ve yetkiye sahiptir.
Kuşkusuz majistral ilaçlar en az müstahzarlar kadar etkin, güvenli ve kaliteli olmalı, uygun yerlerde ve koşullarda üretilmelidir. Majistral ilaçların güvenli, etkin ve kaliteli bir biçimde hazırlanması, hastaya sunulması, eczacıların görev ve sorumluluğu içerisindedir.
Ekonomik açıdan Kamu yararının gözetilmesi ve hastanın tedavi kalitesini yükselten eczacının sanatı olan “Majistral Üretim” dünyada gün geçtikçe daha fazla önem kazanmaktadır.
Majistral Üretimin ilacın maliyeti, etkinliği ve milli proje kapsamında değerlendirildiğinde; ülkemizin sağlık alanında gereksiz harcamalarının önüne geçebilecek ve hastaların tedavi kalitesini yükseltecek bir yönü olduğunu düşünüyoruz.
Yetim ilaçların her geçen gün sayısının arttığı günümüzde eczane laboratuvarlarının yeniden dizayn edilmesi ve majistral üretimin yeniden bu çerçevede ele alınması önem arz etmektedir.
Türkiye’de Majistral üretim faaliyetlerinin uluslararası alanda rekabet edilebilir düzeyde kalitesinin geliştirilmesine katkıda bulunan ve böylece güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, araştırma temeline dayalı bilgi ve beceri ile donanmış, etik ilke ve tutuma sahip, nitelikli eczacıların bir arada yol almasını hedefleyen derneğimiz, dünyada olduğu gibi Ülkemizde de eczane laboratuvarlarına gerekli özenin gösterilmesini amaçlamaktadır.
Tüm bu gerekçeler çerçevesinde; hekimlerin yazmış oldukları steril/nonsteril majistral reçetelerin eczane laboratuvarlarında, formüllerin güvenliği ve kalitesinin yükseltilmesi ile gerektiğinde aseptik şartlarda,
uluslararası formülasyon ve stabilite kaynaklarında belirtilen standartlarda, teknolojik alt yapı kullanılarak gerçekleştirilmesinde, insan sağlığının korunması için faydalanılan yöntemlerden birisi olan temiz oda standartlarının tercihen eczacılar tarafından da uygulanabilmesi amacıyla derneğimiz birtakım eğitim programları düzenleyecektir.
Tüm bu gerekçelerle 07-09 Aralık 2023 tarihleri arasında “Steril Preparatlar ve Cinsel Sağlık” ana temasıyla gerçekleştireceğimiz sempozyumda majistral alanda çalışan veya çalışmayı planlayan tüm eczacılarımızı ve hekimlerimizi bu özel sempozyuma davet ediyoruz.
Saygılarımla,
Ahmet Nezihi PEKCAN
Kongre Başkanı
|
|
|