DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Değerli Sanayi Ortaklarımız, Akademisyenler ve Girişimciler,
V. Ulusal Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Araştırma, Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörlüğü, ÜSİTEM, Manisa Teknokent ve Manisa Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İşbirliği Platformu, MATİP, tarafından 13-14 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenecektir.
2021 yılında 4.sünü düzenlediğimiz Kongremiz, “Dijitalleşme ve Sürdürülebilirlik” temasıyla 15-16 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Kongrede 1) Dijitalleşme ve Sürdürülebilirlik, 2) Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Performans ve Gelişim Analizi, 3) Yenilikçi Üretim Teknolojileri, Dijitalleşme ve Tedarik Zinciri Paneli ve 4) Yüksek Katma Değerli Üretim için Yeniliğe Dayalı Üniversite Sanayi İşbirliği başlıklı 4 panel düzenlenmiştir. Bu panellerde Ülkemiz ve Bölgemizin önde şirket ve kurumları yöneticilerinden oluşan 19 panelist ve moderatör yer almıştır. Endüstri 4.0, Toplum 5.0 ve Geleceğin Teknolojileri, Uluslararası Ar-Ge ve İnovasyon Ekosistemi ve Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik Ekosistemi: Bir Vaka Analizi Olarak TÜRKİYE konusunda davetli konuşmacılarımız yer almıştır. Kongre katılımcıları, Bölgemizdeki Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, KOBİ’ler, Girişimciler, Teknopark ve TTO’lar ile akademisyen ve öğrencilerdir. Kongrede İşletmede Mesleki Eğitim ve İsteğe Bağlı Stajdan oluşan bütünleşik Uygulamalı Eğitim sistemindeki öğrencilerimiz için Mesleki Eğitim Fuarı, İnci Holding-ISM Makine şirketi ile birlikte Kontrol Paneli Soğutma sistemi tasarımı konulu Tasarım Yarışması ve Hugo Boss şirketi ile birlikte Otomatik veya yarı-otomatik olarak Kapasite planlaması yapılarak, mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak esaslı bir Hackathon Yarışması düzenlenmiştir.
Bu etkinlikler ile Bölgesel Ekosistemdeki tüm aktörlerin Kongremize katkı sunması ve işbirliği kültürünün yaygınlaşması hedeflenmiştir. Ar-Ge ve Tasarım merkezlerinin akademik çalışmaları ile ürün ve proses odaklı tez çalışmalarına ait teknik çıktılar da Kongrenin 2. günü bildiri olarak sunulmuştur. Kongremizin 2. günü bildiri sunumlarında 42 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi katılımı ile 83 bildiri sunumu gerçekleşirken, aynı alandaki fuayede 24 şirketimiz İşletmede Mesleki Eğitim uygulaması kapsamında stand açarak öğrenci ve öğretim üyelerimizle buluşmuştur. Böylelikle Kongrenin 2. Günü 66 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi katılımı gerçekleşmiş, Üniversitemiz Araştırma altyapısını tanıma ve akademisyen ve öğrenciler ile network oluşturma ve etkileşim sağlanmıştır. ÜSİTEM ekibi olarak tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunar, Ar-Ge çalışmalarında başarılar dileriz.
2023 yılındaki 5. Kongremizde, Bölgesel Ekosistemin tüm paydaşları ile birlikte Ar-Ge ve yenilik projeleri gerçekleştiren işletme ve girişimciler için işbirliği mekanizmaları ve platformları oluşturmak, Ar-Ge ve Tasarım merkezleri, Ar-Ge şirketleri ve akademisyenleri bir araya getirerek sanayi - sanayi ve üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında arayüz faaliyetleri yürütmek, Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisleri ile ortaklıklar kurarak araştırmacı ağını oluşturmak, çıktı odaklı işbirliği ve etkileşim faaliyetleri gerçekleştirmek hedeflenmiştir. Kongre teması Yenilikçi Teknolojiler ve İnovasyon olarak tanımlanmıştır. Bu kapsamda paneller ve konusunda uzman davetli konuşmacılar yer alacaktır. Teknoloji geliştirme, Sürdürülebilirlik, Mobilite, İşbirliği ve Etkileşim, Girişimcilik ve İnovasyon, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoparkları arası işbirliği, İnsan Kaynakları Yönetiminde Teknoloji Etkisi içeriğinde paneller ile Otomotiv Ana ve Yan Sanayi, Savunma, Havacılık ve Uzay, Biyoteknoloji, Nanoteknoloji ve Dijital Dönüşüm alanında davetli konuşmacılarımız yer alacaktır.
Üniversitemiz İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü lansmanı, İşletmede Mesleki Eğitim ve İsteğe Bağlı Stajdan oluşan bütünleşik Uygulamalı Eğitim sistemindeki öğrencilerimiz için Mesleki Eğitim Fuarı yapılacaktır. Ar-Ge ve Tasarım merkezlerinin akademik çalışmaları ve proje çıktıları ile akademik dünyanın ürün ve proses odaklı tez çalışmalarına ait teknik kazanımları da Kongremizde bildiri olarak sunulabilecektir.
Kongre konuları özelinde, yazım kurallarına göre hazırlamış olduğunuz genişletilmiş bildiri özetlerini 4 Aralık 2023 tarihine kadar https://argeinv.mcbu.edu.tr/ web adresi üzerinden “Özet Gönder” seçeneği ile tarafımıza göndermeniz gerekmektedir. Genişletilmiş bildiri özetleri İngilizce ve / veya Türkçe olarak yazılmalı ve sisteme yüklenmelidir. 6 Aralık 2023 tarihinde özet değerlendirme sonuçları açıklanacaktır. Hakem değerlendirme sürecinden geçecek olan bildiri özetlerinden kabul edilenler yüz yüze sunulacaktır. Kabul edilen ve ücret ödemesi yapılan tüm bildirilerin tam metni, bildiri kitapçığına basılarak katılımcılara takdim edilecektir.
Kongre hakkında daha detaylı bilgiye http://argeinv.mcbu.edu.tr web adresimizden ulaşabilirsiniz.
Kongrenin duyurulmasına katkı sağlamak amacıyla diğer ulusal ve uluslararası meslektaşlarımızı bilgilendirmenizden ve sizleri Üretim ve Yenilik Şehri Manisa’da ağırlamaktan mutluluk ve onur duyacağımızı bildirmek isteriz.
Argeinv-2023 Düzenleme Kurulu
|
|
|