3. Ulusal Siyaset Bilimi Kongresi
  
  İstanbul
  28-29.EYLÜL,2024
     
KATEGORİ  
İktisadi ve İdari Bilimler
YER   İstanbul
TARİH   28-29.EYLÜL.2024
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Siyasi İlimler Türk Derneği
-Yeditepe Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve
İdari Bilimler Fakültesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.siyasiilimler.org.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Siyasi İlimler Türk Derneği, Türk Siyasi İlimler Derneği adıyla 1952 yılında çağdaş siyaset bilimi yaklaşımını yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuştur. 1960’lı yılların sonuna kadar dernek üyeleri karşılaştırmalı siyaset, siyasal düşünceler tarihi, siyaset sosyolojisi ve uluslararası siyaset gibi çeşitli alan ve konularda yayın yapmış, uluslararası literatürün başat eserlerini çevirerek Türkçeye kazandırmıştır. 1973’te Siyasi İlimler Türk Derneği adıyla tescil edilen dernek 1970’li ve 1980’li yıllarda yayın faaliyetine devam etmiştir. Derneğin merkezi 2000 yılında Ankara’dan İstanbul’a taşınmıştır. Bu yeni dönemde genç araştırmacıları teşvik etmek ve genç nesille deneyimli akademisyenleri bir araya getirmek amacıyla 2003’ten itibaren her yıl SİTD Lisansüstü Konferansları düzenlenmektedir.

Deneyimli siyaset bilimcileri meslektaşları ve genç araştırmacılarla bir araya getirebilmek amacıyla 2022 yılında I. Ulusal Siyaset Bilimi Kongresi İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde; 2023 yılında II. Ulusal Siyaset Bilimi Kongresi Bilkent Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenmiştir. Her bir kongrede 250’nin üzerinde bildiri sunulmuş, dinleyicilerle birlikte 500’den fazla akademisyen kongreye katılmıştır.

Siyasi İlimler Türk Derneği olarak sizleri karşılaştırmalı siyaset, Türkiye siyaseti, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, siyasi tarih, siyaset teorisi ve yöntem alanlarındaki çalışmalarınızla bu yıl Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde buluşmaya davet ediyoruz.

Kongre, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimi alanlarının yanı sıra siyaset bilimiyle kesişen hukuk, tarih, sosyoloji, psikoloji, ekonomi ve felsefe alanlarında çalışan akademisyenlere açıktır. Öğretim üyelerinin yanı sıra doktora öğrencileri de kongreye başvurabilir.

Kongrenin dili Türkçedir. Kongre, doçentlik başvurusunda geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir.

Geri