DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Sevgili Öğrencilerimiz,
Geçmişten bu yana insanoğlu afetlerle baş etmek zorunda kalmış olup birçok can ve mal kaybı yaşamışlardır. Günümüzde ise tüm dünyada yaşanan afetlerin etkilerini daha fazla görmekteyiz. Türkiye’de ise son yıllarda yaşanan İzmir depremi, ve orman yangınları, COVID-19 salgını ile birlikte hala yaralarını sarmaya çalıştığımız Kahramanmaraş depremleri çok fazla can ve mal kaybına sebep olmuştur. Yaşanan bu afetler birçok insanın ölümüne ve sakatlanmasına neden olmakla birlikte ciddi ekonomik kayıplar yaratarak toplumların sürdürülebilir kalkınma hedeflerini de sekteye uğratmaktadır. Bu nedenle afetler toplumları daha da yoksullaştırarak dirençlerini zayıflatmaktadır. Dolayısıyla afetlerden daha az etkilenen ve bir an önce normal hataya dönebilen afete dirençli toplumların oluşturulması küresel olarak önem kazanmaktadır.
Afet risk azaltım çalışmaları ile birlikte, özellikle büyük ölçekli ve ulusal kapasitenin yetersiz kaldığı 4. Seviye afetlerin ilk saatlerinde deneyimli, eğitimli gönüllü bireylerin müdahale aşamasında profesyonel yardımlar bölgeye ulaşıncaya kadar aktif olarak faaliyet göstermesi can kaybını azalmasında da etkili olacaktır. Diğer taraftan bireylerin afet konusunda farkındalıklarının artması ve afet anındaki doğru davranış biçimlerini uygulanabilmesi de hayatidir. Afetlerin böylesine önemli olduğu ve kitleleri etkilediği günümüzde afetlere daha dirençli toplum ve kentler geliştirmek adına, afet yönetimi alanlarında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin akademik gelişimleri için teşvik edilmesi, afetlere yönelik bilinç düzeyleri ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla “3. Uygulamalı Afet Bilimleri Akademisi” ni 23-25 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlemeyi planladık.
Bu etkinlik 4 ayrı üniversiteye mensup ulusal ve uluslararası önemli tecrübelere sahip 11 farklı bilim insanı ile 3 adet alanda görev yapan genç akademisyenden ve yüksek lisans öğrencisinden oluşan 14 kişilik bir organizasyon ekibi ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleşecektir.
İlk ikisini 2022 ve 2023 yıllarında başarı ile tamamlamış olduğumuz ve 2024 yılı için üçüncüsünü planladığımız 3. Uygulamalı Afet Bilimleri Akademisi’nde afet alanında eğitim gören lisansüstü öğrencilerine, güncel afet yönetimi stratejilerini ve analiz yöntemlerini sunmak ve saha uygulamalarını göstermeyi hedefleyerek 24 öğrencinin katılı planlanmaktadır. Ayrıca etkinlik kapsamında katılımcılara grup çalışmaları yaparak bilime ve sahaya katkı sunmaları beklenmektedir. Bu bağlamda sizlere büyük bir farkındalık oluşturmasına önemli katkılar ve fırsatlar sunacağına inandığımız “3. Uygulamalı Afet Bilimleri Akademisi” ne katılım ve katkılarınızı bekler sevgi ve saygılarımızı sunarız.
3. Uygulamalı Afet Bilimleri Akademisi
Düzenleme Komitesi Adına
Proje Yürütücüsü
Dr. Öğr. Üyesi Gülhan ŞEN
|
|
|