DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Değerli Katılımcılar,
Sizleri, 15-17 Kasım 2024 tarihleri arasında İzmir Bakırçay Üniversitesi ev sahipliğinde ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) ve Uluslararası Sağlıkta Yapay Zekâ Derneği’nin katkılarıyla İzmir’de gerçekleştirmeyi planladığımız "IV. Uluslararası Sağlıkta Yapay Zekâ Kongresi" ne davet etmekten büyük mutluluk ve onur duymaktayız.
Kongrenin bu yılki teması “Sağlıkta Yapay Zeka ve İnsan-Makine Etkileşimi” olarak belirlenmiştir. Kongremizde sağlık alanında farklı alanlardaki teknolojilerinin ve yapay zeka temelli uygulamaların AR-GE çalışmalarını, kullanım alanlarını ve gelecekte bizleri nelerin beklediğinin ele alındığı ulusal ve uluslararası uzmanların bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları tematik paneller, sunumlar ve sözel bildiriler yer alacaktır. Ayrıca uygulamalı olarak gerçekleştirilecek bir günlük Sağlıkta Yapay Zekâ Kongresi 2024 Hazırlık Kampı bu yıl insan makine arayüz teknolojileri teması özelinde planlanmıştır.
Günlük yaşantımızda makineler ve bilgisayarlarla artan bir şekilde etkileşim kurmaktayız. İnsan operatörlerin ekipman ve makineleri izlemesine ve kontrol etmesine olanak tanıyan grafik kullanıcı arayüzlerine insan-makine arayüzleri denir. Nörobilim alanındaki gelişmeler her gün bizi şaşırtmaya devam ederken, yapay zekâ ve iletişim teknolojilerindeki ilerlemeler ile bu etkileşim baş döndürücü bir şekilde ilerlemekle birlikte sağlık alanında son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. En önemli örneklerinin başında beyin-makine etkileşimi ve Chatbotlar gelmektedir. Bu kongre kapsamında, insan-makine arayüzleri ile doğrudan ilgili ya da toplum hayatını ilgilendiren sağlık özelinde yapay zekâ teknolojilerinin ve zeki teknikler temelli sistemlerin gelişimi tartışılacaktır. Bu çerçevede, sağlık alanına dönük yenilik ve girişimcilik ekosistemi için sektörel iş birlikleri, kamu ve özel sektör dijital dönüşümü, robotik teknolojilerin gelişimi, tıbbi teşhis, tanı ve tedavi karar süreçlerini destekleyen veri modelleme ve analitiği araçları, hukuki ve etik vb. konulara yaklaşarak paydaşların iş birliklerinin güçlendirilmesinin sağlanması amaçlanmıştır. Kongremizin ülkemizde sağlık alanında yapay zekâ araçları ile insan-makine arayüzlerini geliştirme konusunda yeni atılımlar yapılabileceği ve sunulan çalışmaların politika yapıcılara yol gösterici nitelikte olabileceği düşünülmektedir.
Kongremize bilgi, deneyim ve paylaşımlarınızla sağlayacağınız katkılardan ötürü teşekkür ederiz.
Sevgi ve Saygılarımızla,
Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ
İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektör
Kongre Başkanı
|
|
|