3. Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyum Border/less 3.0
  
  İstanbul / ONLINE
  13-14.MAYIS,2025
     
KATEGORİ  
Çevre
YER   İstanbul / ONLINE
TARİH   13-14.MAYIS.2025
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım
Fakültesi / ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   borderless.beykoz.edu.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, kritik çevre konularını sanat, tasarım ve sosyal bilimlerin merceğinden keşfetmeyi amaçlayan "Ekoloji Şimdi" temalı 3. Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyum Border/less 3.0'ı duyurmaktan mutluluk duyar.

Ekolojik kaygıların yoğunlaştığı 21. yüzyılda, çevresel sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı ve ekolojik adalet gibi karmaşık konuları anlamak ve ele almak için disiplinlerarası yaklaşımlar büyük önem taşımaktadır. 19. yüzyıldan bu yana felsefe, edebiyat ve sanat gibi birçok disiplin çevresel sorunlara odaklanmıştır.

Thoreau'nun “Walden-Ormanda Yaşam (Walden)”ından Amitav Ghosh'un “The Great Derangement”ına, Rachel Carson'ın çevresel bozulma konusunda toplumsal farkındalığı dönüştüren ve ekolojik hareketleri katalize eden “Sessiz Bahar (Silent Spring)”dan Ruth Ozeki'nin genetiği değiştirilmiş gıdaların tehlikelerine odaklanan “All Over Creation”ına kadar doğa üzerine çığır açan edebi düşünceler, insanın doğa ile olan ilişkisini hem spiritüel hem de pragmatik boyutlarıyla yeniden düşünmeye davet etmektedir. Buna ek olarak, John Stuart Mill ve Martin Heidegger gibi düşünürlerin felsefi görüşleri sürdürülebilirliğin etik boyutlarına, kamu yararına ve insanın çevreye karşı sorumluluğuna ışık tutmaktadır. Bu çağrıya başvuruda bulunanlar, 19. yüzyıldan bu yana sanatçıların doğanın kırılgan güzelliğini nasıl tasvir ettiklerini de düşünebilirler.

Bu yılki sempozyum, Félix Guattari’nin çevresel, toplumsal ve zihinsel ekolojilerden oluşan Üç Ekoloji kavramından yola çıkarak ekolojiye bütüncül bir perspektifle bakmayı hedeflemektedir. Guattari’nin çerçevesi, ekolojik sorunları yalnızca çevresel meseleler olarak değil, aynı zamanda toplumsal ve zihinsel fenomenler olarak ele almayı ve sürdürülebilirlikle kurduğumuz ilişkiyi bu boyutlarıyla değerlendirmeyi öneriyor.

Sanat, tasarım ve sosyal bilimlerden akademisyenleri, sanatçıları, tasarımcıları ve uygulayıcıları, insan toplumları ile çevre arasındaki çok yönlü ilişkiyi ele alan bildiri özetlerini sunmaya davet ediyoruz. Disiplinlerarası diyaloğu teşvik eden ve günümüzde karşı karşıya olduğumuz çevresel zorluklara yenilikçi, yaratıcı ve pratik çözümler öneren başvuruları özellikle teşvik ediyoruz.

Sempozyum hibrit gerçekleştirilecek olup, sempozyum dili Türkçe ve İngilizcedir.

Geri