6. Akdeniz Hipertansiyon ve Ateroskleroz Kongresi
 
 
  6th Mediterranean Meeting on Hypertension and Atherosclerosis
  Antalya / Belek
  24-28.MART,2009
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Antalya / Belek
TARİH   24-28.MART.2009
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Hipertansiyon ve Ateroskleroz Derneği
-Avrupa Hipertansiyon Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Cornelia Diamond Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   SLS Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.medhyp.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sayın Meslektaşlarım,
Hipertansiyon ve buna bağlı hastalıklar 21. yüzyılda da halk sağlığını tehdit eden, risk faktörü her gün artan global bir tehdit olarak önemini sürdürmektedir. Dünya Sağlık Örgütüne göre hipertansiyon dünyada ölüm nedenleri arasında en üst sırada yer almakta ve yaygınlığının önümüzdeki yıllarda büyük ölçüde artacağı öngörülmektedir. 2000 yılında hipertansiyonlu yetişkin sayısı tüm dünyada 972 milyon iken bu sayının 2025 yılında 1,56 milyar olacağı tahmin edilmektedir.
Kardiyovasküler hastalıklardan korunmada tüm risk faktörlerine yönelik yaklaşımın önemi giderek artan bir biçimde vurgulanmaktadır.
"Hipertansiyon ve Ateroskleroz Derneği" ve "Avrupa Hipertansiyon Derneği"nin amacı kardiyovasküler alanda hipertansiyon bilincinin artırılması ve kontrolünün önemi konusundaki bilimsel çalışmaları teşvik etmektir. Geçmiş yıllarda ortaklaşa birçok bilimsel toplantı düzenlemiş olan iki derneğin hedefi, hipertansiyon alanında çalışan araştırmacı ve klinisyenleri bir araya getirerek ülkelerarası bilimsel ilişkilerin güçlendirilmesini sağlamaktır.
6. Akdeniz Hipertansiyon ve Ateroskleroz Kongresi Dünya'nın önde gelen uzmanları ile hipertansiyon ve kardiyovasküler hastalıklar konusunda güncel araştırmaları ve klinik deneyimleri izleme olanağı sağlayacaktır. Bilimsel program içeriğinde sözlü sunumlar ve posterler, uzmana danışma, görüntülü oturumlar, uydu sempozyumları yer alacaktır.
İnanıyoruz ki, gelecek toplantı tüm meslektaşlarımızla güncel bilimsel verileri ve deneyimleri paylaşırken arkadaşlıklarımızın güçlenmesini sağlayan kıymetli bir deneyim olacaktır.
Organizasyon komitesi olarak sizleri 24-28 Mart 2009 tarihleri arasında, Antalya'da yapılacak olan, 6. Akdeniz Hipertansiyon ve Ateroskleroz Kongresine davet etmekten mutluluk ve onur duymaktayız.


Serap Erdine
Başkan

Sverre E. Kjeldsen
Başkan

Stephane Laurent
Başkan

Giuseppe Mancia
Başkan

Geri