16. Dünya Verimlilik Kongresi & Avrupa Verimlilik Konferansı
 
  16th World Productivity Congress and European Productivity Conference 2010
  Antalya / Belek
  2-5.KASIM,2010
     
KATEGORİ  
İktisadi ve İdari Bilimler
YER   Antalya / Belek
TARİH   2-5.KASIM.2010
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Milli Prodüktivite Merkezi
-Dünya Verimlilik Bilimi Konfederasyonu (WCPS)
-Avrupa Ulusal Verimlilik Merkezleri Birliği (EANPC)

ETKİNLİK MERKEZİ   Maritim Pine Beach Resort Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Flap Tour
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.wpc-epc2010.org.tr
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sizleri, Milli Prodüktivite Merkezi’nin ev sahipliğinde 2-5 Kasım 2010 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan 16. Dünya Verimlilik Kongresi ve 2010 Avrupa Verimlilik Konferansı’na davet etmekten onur duyuyoruz.

Merkezimiz, 1995’te İstanbul’da gerçekleştirdiği 9.Dünya Verimlilik Kongresi’nin gerek içeriği ve gerekse organizasyonunun mükemmelliğiyle hala anılmasının verdiği güven ve gururla, bu büyük organizasyonu bu kez ilk olarak Avrupa Verimlilik Konferansı ile bir arada gerçekleştirecektir. Bu seçkin organizasyonun taraflarını ev sahipliğini de üstlenen Milli Prodüktivite Merkezi (MPM)’nin yanı sıra, Dünya Verimlilik Bilimi Konfederasyonu (WCPS) ve Avrupa Ulusal Verimlilik Merkezleri Birliği (EANPC) oluşturmaktadır.

Kongrenin ana teması : “Yeni Yönelimlerin Eşiğinde Verimlilik: Toplumsal, Ekonomik ve Çevresel Sorumluluğa Sahip Bir Dünya Yaratmak” olarak belirlenmiştir. Dünya, 2008 küresel ekonomik krizi ve küresel iklim değişikliği de dâhil olmak üzere birçok alanda sorunlarla boğuşmaktadır. Bu durumun insanlığı getirmiş olduğu kavşakta, sorunlarla baş edebilmek ve tüm alanlarda sosyal, ekonomik ve çevresel sorumluluğu yaratabilmek için sadece verimlilik artışlarında bir sıçrama yaratmanın değil aynı zamanda verimliliği farklı biçimlerde değerlendirmenin de gerekliliği ortaya çıkmıştır. Türkiye, coğrafi konumu ile olduğu kadar Kongre ortakları olan uluslararası verimlilik kuruluşlarıyla olan ilişkileri bağlamında da benzersiz bir buluşma noktası ve dolayısıyla bu konuların tartışılması için ideal bir mekândır.

Kongrede, sürdürülebilir verimlilik artışının yeni verimlilik yaklaşımlarıyla nasıl sağlanabileceği yanında özellikle krizleri aşmak konusunda verimliliğin önemli rolü tartışılacaktır. Hükümetler, özel ve kamu sektöründeki işletmeler, verimlilik merkezleri ve verimlilik alanındaki uzmanlar deneyimlerini, yeni stratejilerini, politika önerilerini bu seçkin Kongre’de paylaşacaklardır. Bu paylaşım, yakın gelecekte yeni işbirliği fırsatları yaratacak, farklı gruplar arasında anlamlı etkileşimlerin oluşmasına ve ülkeler, örgütler ve bireyler arasında yeni ortaklıkların kurulmasına zemin oluşturacaktır.

Kongre, seçkin akademisyenler, iş adamları/kadınları, işveren ve yöneticiler ile bütün dünyadan verimlilik uzmanlarını bir araya getirecektir. Kongremiz aynı zamanda sanayi, ticaret ve kamu sektörlerinin bir araya gelerek sosyal, çevresel ve ekonomik verimlilik artışlarının gerçekleştirilmesini sağlamak üzere öngörülerini çözümlere dönüştürecekleri etkileşimli bir platform da olacaktır. WCPS ve EANPC gibi iki büyük uluslararası örgütün Kongre taraflarını oluşturmasının, Kongre çıktılarının çok daha geniş bir kitleye yaygınlaştırılmasını sağlaması beklenmektedir.

Kongre belirlenmiş temalara göre düzenlenmiş genel ve paralel oturumlar, belirli konularda çalıştaylar ve sunuşlardan oluşacaktır. Böylece dünya gündemindeki tüm temel verimlilik konuları kapsanmış olacak ve katılımcılara verimlilik bilimi konusunda bilgilerini güncelleme, yeni bakış açıları edinme fırsatı tanınmış olacaktır.

Bu seçkin Kongre, etkileyici doğal güzelliklerinin yanında olağanüstü tarihi kalıntılarıyla ve zengin Türk mutfağı ile bir çekim merkezi olan Antalya’da, Akdeniz havasının tadını çıkarabileceğiniz bir zamanda gerçekleştirilmektedir.

Sizleri Kongremizin aktif katılımcıları olmaya davet ediyor, deneyimlerimizi paylaşmak, yeni ortaklıklar ve işbirliği ağları kurmak, birlikte aydınlatıcı bir deneyim yaşamak üzere Antalya’ya bekliyoruz.

16. Dünya Verimlilik Kongresi Yürütme Kurulu

Geri