16. Ulusal Ergonomi Kongresi
 
  
  Çorum
  3-5.ARALIK,2010
     
KATEGORİ  
Mühendislik
YER   Çorum
TARİH   3-5.ARALIK.2010
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türk Ergonomi Derneği
-Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Anitta Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.ergonomi.hitit.edu.tr
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Ergonomi; insanın refahını, mutluluğunu ve genel sistem performansını geliştirecek bilgi ve teoriyi bulmayı, uygun yöntemlerin uygulanmasını ve bir sistemin diğer elementler ve insanlar arasındaki etkileşimlerini temelde anlamaya çalışan bilimsel bir disiplindir. İnsanın işe uydurulması değil, işin insana uydurulması, belirli bir disiplin içinde işin insana uyumlu kılınması ergonominin hareket noktasıdır. Ergonomi; biyoloji, anatomi, psikoloji bilimlerinden başlayarak tıbba, mühendisliğe, çalışma ekonomisine kadar uzanan çok disiplinli bir yaklaşım gerektirir. Sonuçta, ergonomi insan için yaşamın her alanında olmazsa olmaz bir gerçekliktir.

Bu nedenle 16. Ulusal Ergonomi Kongresi'nin ana teması “Yaşam Kalitesi İçin Ergonomi“ olarak belirlenmiştir. Kongrenin amacı, iş dünyası ve ergonomi alanında çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek araştırma bulgularını ortaya koymak, tartışmak ve çıkan sonuçların insanların kullanımına sunulmasını sağlamaktır.

16. Ulusal Ergonomi Kongresi, bu yıl Türk Ergonomi Derneği ve Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin ortaklaşa organizasyonu ile 03-05 Aralık 2010 tarihlerinde yapılacaktır. İlk iki gün ergonomi alanındaki araştırmalar sözlü ve poster bildirilerle sunulacaktır. Son gün ise, sosyal programlar çerçevesinde katılımcılara Çorum yöresinde Hitit Uygarlığı ören yerlerini kapsayan bir gezi planlanmaktadır.

16. Ulusal Ergonomi Kongresi'ni hep birlikte verimli bir şekilde geçirmemiz dileğiyle sevgi ve saygılarımızı sunarız.


Prof. Dr. Satılmış BASAN
Düzenleme Kurulu Başkanı

Geri