13. Ulusal Perinatoloji Kongresi &
  43rd International Meeting of Gestosis Organisation
  
  İstanbul
  13-16.NİSAN,2011
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İstanbul
TARİH   13-16.NİSAN.2011
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türk Perinatoloji Derneği
-International Gestosis Organization

ETKİNLİK MERKEZİ   Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Serenas Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.perinatoloji2011.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarım,

13. Ulusal Perinatoloji Kongresi'nde güncel fetal ve maternal sorunları tıbbi, etik ve hukuki yönleri ile ele almayı planlamaktayız. Bu kongremizde ulusal özellikte olan konulara değinileceği gibi uluslararası alanda uzun zamandır preeklampsi ve gebelikteki hipertansif bozukluklar konusuna eğilmiş olan “International Gestosis Organization”un 43. Toplantısını da yapacağız. Bu kapsamda ülkemizde de anne ölümlerinin en önemli sebeplerinden birisi olan preeklamptik bozuklukların önlenmesi konusunda önemli bilgilerin aktarılacağını düşünüyorum.

13. Ulusal perinatoloji kongresinin bir diğer özelliği perinatoloji yan dal uzmanlık kabulü sonrasında derneğimizin ilk kongresi olmasıdır. Kongre sloganımızı “Sorunsuz Gebelik Sorunsuz Bebek” olarak belirledik. Amacımız sorunlar ortaya çıkmadan öngörmektir. Bu kapsamda gebe ile ilgili her sağlık çalışanı kongrede kendisi ile ilgili ve deneyim aktarımını bulacaktır.

Kongre öncesi kursları da Türkiye’de çalışan tüm uzman hekimlerin ilgisini çekeceğini düşünerek hazırladık. Bu kapsamda önceden Perinatoloji kongrelerinde ele alınmamış olan konu başlıklarını seçtik. Teorik ve pratik bilgi birikimimizi arttıracak zengin bir programın oluşturulmasını hedefledik.

Baharın başlangıcı ile birlikte yeni bilgi ve deneyimleri İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde buluşturmak üzere.



Saygı ve Sevgilerimle
Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı
Türk Perinatoloji Derneği ve Kongre Başkanı

Geri