9. Ulaştırma Kongresi
 
  
  İstanbul
  16-18.MAYIS,2011
     
KATEGORİ  
Ulaştırma
YER   İstanbul
TARİH   16-18.MAYIS.2011
DÜZENLEYEN KURULUŞ   TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.imoistanbul.org.tr/9ulastirma-web
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
9. Ulaştırma Kongresi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından İstanbul Şubesi yürütücülüğünde 16-18 Mayıs 2011'de YTÜ Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek.

Çok yönlü, çok sorunlu ve çok disiplinli yapısının gereği olarak, ulaştırmanın teknik ve ekonomik boyutlarının ötesinde sosyolojik, psikolojik, çevre ve insana öncelik veren tüm boyutlarıyla, bütünlük içinde ele alınmasına özen gösterilecek. Bu nedenle kongre sürecinde ulaştırmayı mühendislik dışı bakış açılarıyla değerlendirecek uzman ve akademisyenlerin katılım ve katkıları bekleniyor.

Kongrede işlenecek konulara ilişkin sınırlamalar getirmemekle birlikte, gündem ve gelişmeler gözönünde bulundurulduğunda bazı konular öne çıkıyor. 9. Kongre'de 3. Köprü, Karayolu Boğaz Tüneli, Körfez Köprüsü, Sahil Yolları gibi ulaştırma sistemini, kentsel ve bölgesel gelişmeler ile çevreyi ciddi sıkıntılara sokabilecek kararların yaygınlaşması nedeniyle "Sürdürülebilir Ulaştırma" üzerine bildiriler bekleniyor.

Sözü edilen olumsuz gelişmeleri tartışmaya açarak, toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirmenin önemi göz önünde bulundurularak ülke sorunlarının ortaya konması ve çözüm önerilerinin açıklanması yanında, bilimsel düzeyin yükselmesi de kongrenin gündeminde. Bu bağlamda bilimsel değeri yüksek çalışmaların desteklenmesi ve ödüllendirilmesi kongrenin hedefleri arasında.

Bildiri özeti gönderilmesi için son gün 15 Ekim 2010. Kongreye izleyici olarak katılmak isteyenlerin başvuru formunu doldurarak yazışma adresine göndermeleri durumunda kendilerine kongre programı iletilecek. Kongreye kayıt yaptırarak katılanlar bildiri kitabı ve kongre sırasında sunulacak olanaklar karşılığı, daha sonra belirlenecek bir ücret ödeyecekler.

Düzenleme Kurulu
Prof.Dr. Güngör EVREN
Prof.Dr. Ergun GEDİZLİOĞLU
Prof.Dr. Zerrin BAYRAKDAR
Doç.Dr. İsmail ŞAHİN
Rezan BULUT
Funda KILINÇ SUVAKÇI


Geri