1. Ortadoğu Tıp Günleri Ve İşbirliği Kongresi
 
 
 
  1st Middle East Medical Days and Cooperation Congress
  Gaziantep
  23-25.EYLÜL,2011
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   Gaziantep
TARİH   23-25.EYLÜL.2011
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Gaziantep Üniversitesi
ETKİNLİK MERKEZİ   Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Simurg Organizasyon
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://ortadogutipkongresi.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Sağlık Sektörü Temsilcileri,

Sağlık alanında mesleki olarak iyi yetişmiş kaliteli insan gücü ve son yıllarda gelişmiş ülke standartlarında yapılan yatırımlarla, Türkiye Ortadoğu Bölgesi için de bu alanda çekim merkezi haline gelmiştir. Türkiye’nin aktif dış politikası sayesinde komşularıyla ilişkilerini geliştirmiş ve birçok komşu ülke ile vize uygulamasını kaldırmış olması, ülkemizi komşularımız tarafından dikkatle izlenir hale getirdiği gibi Türk halkının da Komşu ülkelere ilgisini artırmıştır.

Artık komşu ülkelerle ülkemiz arasında yeni boyutlar içeren çok yönlü bir ilişki ve işbirliği başlamıştır. Türkiye’ye kültürel ve ekonomik amaçlı gezilere, sağlık hizmetinden yararlanmak üzere gelen ziyaretçiler eklenmiştir. Bölge ülkeleri arasında gelişmekte olan bu ilginin, ülkelerin sahip olduğu sağlık sektörü pontasiyellerinde işbirliği ve yatırım çıtasını çok yukarıya taşıyacak düzeyde olduğunu düşünüyoruz.

Bu düşünceden hareketle Gaziantep ilimizi merkeze alarak Güneydoğu bölgemizin ve Ortadoğu Bölgesi ülkeleri devlet ve hükümet yetkililerinin, diplomatlarının, bürokratlarının, sağlık yöneticilerinin, sağlık yatırımcılarının bir araya gelerek yakınlaşacağı, işbirliği imkanlarını geliştireceği, yatırım birliktelikleri kuracağı, bölgesel sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılacağı, bölgedeki sağlık sorunlarının birinci dereceden yetkililerle müzakere edilerek somut ve kalıcı çözüm önerilerinin geliştirileceği bir platform olmak üzere Gaziantep Üniversitesi olarak I. Ortadoğu Tıp Günleri ve İşbirliği Kongresini 23-25 Eylül 2011 tarihlerinde Üniversitemizde gerçekleştireceğiz.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız ile Suriye Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere her iki ülke Sağlık, Kültür ve Turizm, Dışişleri, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve diğer ilgili bakanların destek ve himayelerini arzu ettiğimiz Kongre’mize, Tıp Fakültesi, Üniversite Hastaneleri, Eğitim Araştırma Hastaneleri, özel sağlık kuruluşları yöneticileri ile, üst düzey kamu ve özel sektör yetkililerinin ve bölgemiz ve Ortadoğu ülkelerinden hekimlerin katılımını bekliyoruz.

Bu Kongreyi her yıl tekrarlayarak hem bölgesel sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkı yapılacağını hem de ülkeler arası ekonomik işbirliklerine fırsat oluşturulacağını umuyoruz.

Üniversitelerimizin, hem bölgesel hem tüm ülkenin gelişim ve kalkınmasında öncü olması gerektiği temel düşüncesinden hareketle, Gaziantep Üniversitesi olarak düzenlediğimiz Ortadoğu Tıp Günleri ve İşbirliği Kongre’miz, sizlerin öneri ve desteklerinizle, katkı ve katılımınızla daha etkin, verimli ve güzel olacaktır. Saygılarımla.

Prof.Dr. M.Yavuz Coşkun
Gaziantep Üniversitesi Rektörü
Kongre Başkanı


Geri