IRENEC Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi
 
  International 100% Renewable Energy Conference and Exhibition
  İstanbul
  6-8.EKİM,2011
     
KATEGORİ  
Enerji
YER   İstanbul
TARİH   6-8.EKİM.2011
DÜZENLEYEN KURULUŞ   EUROSOLAR (Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği) Türkiye

ETKİNLİK MERKEZİ   Türkan Saylan Kültür Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.irenec2011.com
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Tüm dünyadaki yenilenebilir enerji topluluğunun değerli mensupları, değerli meslektaşlarım, sevgili dostlarım,

Dünyamız dikkat çekici bir dönüşüm geçiriyor.

Geçen yüzyılda izlenen ve gezegenimizi iklim değişikliğinin öngörülemeyen etkileri ve doğal afetlerle, fosil yakıtlara bağımlılığın ekonomik ve siyasi riskleri ve çevre sorunlarıyla karşı karşıya bırakan yol değişiyor.

Yeni yol, enerjinin etkin kullanımı ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının ve dolayısıyla yöresel ve bölgesel enerji bağımsızlığının yükseldiği, ekonomik, ekolojik ve sosyal sürdürülebilirlik yoludur.

Bu geçişin önemli göstergelerinden biri küresel petrol üretiminin tepe noktasına ulaşmakta olduğu, dolayısıyla fiyatlar artarken üretimin düşüş eğrisine geçeceği gerçeğidir. Bu, gelecek yıllarda petrole bağımlı dünya üzerindeki küresel güç dengelerinin kaçınılmaz olarak değişeceğinin de göstergesidir. Yeni dünya düzenini yaratacak öncü güçleri, enerjinin etkin kullanımı ile fosil yakıtlara dayalı enerji kaynaklarına bağımlılığını azaltabilen ve yenilenebilir enerjilere geniş ölçekli bir dönüşümün yol haritasını planlayan ve oluşturan topluluklar, kurumlar ve bireyler olacaktır.

Enerjinin son kullanım verimliliği ve yenilenebilir enerji teknolojilerinde tahminleri aşan gelişmeler bu temel dönüşümü mümkün kılacak düzeye ulaştı. Bugün, uzun vadeli ve geleceğe doğru bakan ekonomik ve toplumsal dönüşüm politikalarını oluşturmak, doğru seçimler yapmak zamanıdır.

EUROSOLAR Türkiye olarak, IRENEC, Uluslararası Yüzde Yüz Yenilenebilir Enerjiler Konferansları ve Sergilerini, bu politikaların unsurlarını, alanın tüm aktörlerinin katılımıyla tartışmak ve sürece katkıda bulunacak sonuçlar üretmek amacıyla her yıl düzenlemeyi kararlaştırdık.


Birinci konferans ve sergi , IRENEC 2011 de enerjinin etkin kullanımı ve yenilenebilir enerjilerin durumu ve geleceği ile ilgili belli başlı tüm konuları ele alıyoruz. Planlamacı, karar verici, idareci, yönetici, araştırmacı, üretici, iktisatçı, finansmancı, mimar, mühendis, eğitimci, öğrenci, gönüllü herkesi, bu tarihi dönüşümde yer almaya ve katkıda bulunmaya çağırıyoruz.


6-8 Ekim 2011 de, Istanbul’da buluşmak ve dünyanın her yöresinden gelecek çok sayıda katılımcının bildirilerini, en yeni fikirleri, buluşları, ürünleri izlemek ve önerilerimizi, hedeflerimizi paylaşmak üzere.


Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar

EUROSOLAR Türkiye Başkanı

Geri