14. Ulusal Anatomi Kongresi ve 4. International Symposium of
  Clinical and Applied Anatomy (ISCAA)
  
  Ankara
  28.HAZİRAN-1.TEMMUZ,2012
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Ankara
TARİH   28.HAZİRAN-1.TEMMUZ.2012
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği
-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı

ETKİNLİK MERKEZİ   Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Semtur Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.ankaraanatomi.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarım,

14. Ulusal Anatomi Kongresi ve 4. International Symposium of Clinical and Applied Anatomy (ISCAA) Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği (TAKAD) ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı işbirliğiyle bu yıl 28 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır. Bu toplantı, aynı zamanda Anatomi Biliminin gelişmesine çok büyük emek vermiş duayen Hocamız Prof. Dr. Alaittin Elhan’ın emekliliği onuruna yapılacaktır.

Ülkemizde, klinik anatomi alanında çalışmalara öncülük yapmış ve bu konuda oldukça yol almış bir bilim dalı olarak, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nın bu bilimsel toplantılara ev sahipliği yapacak olması bizleri çok daha fazla heyecanlandırmakta ve gururlandırmaktadır.

Günümüzde anatomi bilimi, tıp eğitiminin sadece lisans düzeyinde bir parçası olarak kalmamış, mezuniyet sonrası ve uzmanlık sonrası eğitimde de çok önemli bir yer bulmuştur. Bu çerçevede, yapılan kurslar, eğitim programları ve bilimsel toplantılar, çeşitli disiplinlerden bilim insanlarının bir araya gelerek deneyimlerini paylaştıkları, karşılaştıkları klinik sorunları ortaya koydukları, bu sorunlara yönelik tanı ve tedavi yöntemlerini irdeledikleri ve yeni çözümler üretmek için görüş alışverişinde bulundukları ortamları oluşturmaktadır.

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği’nin (TAKAD) düzenlediği bu önemli toplantı yalnız Avrupa’dan değil, dünyanın pek çok ülkesinden kendi alanında tanınmış anatomist ve klinisyenin bir araya gelmesini sağlayacaktır.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda düzenlenecek olan bu kongrenin, Hocalarımıza vereceğimiz kıymet ve Üniversite olmanın temelinde yer alan ahde vefa duygusunun yaşanması ve klinisyenlerin anatomistlerle bir araya gelerek değerlendirmeler yapabileceği önemli bir fırsat olacağını düşünmekteyiz.

Sizleri Ankara’da, Ankara Tıp’ta misafir etmekten çok büyük mutluluk duyacağımızı bilmenizi isteriz.

Haziranda sizleri ailecek bekliyoruz.

Prof. Dr. İbrahim Tekdemir
Kongre Başkanı
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Geri