35. Dünya Bağ ve Şarap Kongresi
 
 
  35th World Congress of Vine and Wine
  İzmir
  18-22.HAZİRAN,2012
     
KATEGORİ  
Tarım ve Ziraat
YER   İzmir
TARİH   18-22.HAZİRAN.2012
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -International Organisation of Vine and Wine (OIV)
-Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu

ETKİNLİK MERKEZİ   Kaya Thermal Otel & Convention Center
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Flap Tour
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.oiv2012.org.tr/tr/index.php
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Türkiye, OIV’nin kuruluş yıllarından itibaren bir üyesi ve OIV toplantılarının aktif katılımcısı olarak, bağcılık ve şarapçılık alanlarında yetkinliği ile bilinen OIV ile olan ilişkilerine büyük önem vermektedir.

Bu itibarla, 35. Dünya Bağ ve Şarap Kongresi’ne ülkemizin ev sahipliği yapma talebinin, OIV’nin 24 Ekim 2008 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında oybirliği ile kabul edilmesinden büyük memnuniyet duymaktayız..

OIV işbirliğinde yapılan Dünya Bağ ve Şarap Kongreleri, bilginin ve uzmanlığın uluslararası seviyede geliştirilerek, bağcılığın gelişiminde önemli sorunların çözümüne yönelik bir platform oluşturulmasını sağlamaktadır.

Bunun yanısıra, söz konusu Kongrelerle, üye ülkelerin uzmanları arasındaki işbirliği güçlendirilmekte ve teşvik edilmekte, bağcılık konularına geniş bir perspektiften bakılması sağlanmaktadır.

Ayrıca, bu kongreler sayesinde, OIV üyeleri, OIV’nin bağcılık alanında sahip olduğu teknolojik, bilimsel ve hukuki alanda tek yetkili otorite olmasının ayrıcalıklarından faydalanmaktadır.

Bu nedenle, 2012 yılında 35. Dünya Bağ ve Şarap Kongresine ev sahipliği yapmaktan ötürü ülkemizin duyduğu gurur ve memnuniyetin altını çizmek isterim.

Türkiye’nin, tarihte ilk kez Hitit Uygarlığı tarafından üretilmiş şaraba tanıklık etmiş olduğu, 5000 yıldan uzun süredir üzüm yetiştirilen zengin topraklara sahip olduğu, dünya üzüm üretiminde 6. sırada, çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde 2.sırada yer aldığı ve yaklaşık 1200 üzüm çeşidini içeren üretim alanı ile çok zengin asma gen potansiyeline sahip olduğu göz önüne alındığında, 35. Dünya Bağ ve Şarap Kongresi’nin, “Bağcılıkta Çeşitlilik ve Sürdürülebilirlik” teması ile Türkiye’de yapılacak olmasının katılımcılara büyük fayda getireceğini düşünmekteyiz.

Kongre’nin, Türkiye’nin bağ alanlarının %38’ini, toplam üzüm üretiminin %40’ını, çekirdeksiz kuru üzüm üretiminin tamamını ve şarap üretiminin %20’sini içeren Ege Bölgesinde yer alan bin yıllık tarihi ve kültürel miras ile çevrelenmiş olan İzmir’de yapılacak olmasının da ayrı bir önemi vardır.
İnanıyoruz ki, 35. Dünya Bağ ve Şarap Kongresi, gerek sürdürülebilir bağcılık ve çeşitlilik konusundaki bilimsel çalışmalar, gerekse Kongrenin yapılacağı İzmir ili ile kongre sonrası gezilerin gerçekleştirileceği İstanbul, Kapadokya ve Antalya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile katılımcılarda unutulmaz izler bırakacaktır.

Bu itibarla, sizleri Haziran 2012’de Türkiye’de yapılacak olan 35. Dünya Bağ ve Şarap Kongresi’ne davet etmekten büyük memnuniyet duymaktayım.

Kongre’ye katılımınız ve değerli katkılarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Mehdi Eker
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı



Geri