1. Uluslararası Disiplinlerarası Sosyal Bilimler Kongresi - IISIC 2012
 
 
  1st International Interdisciplinary Social Inquiry Conference
  Bursa
  17-21.HAZİRAN,2012
     
KATEGORİ  
Sosyal Bilimler
YER   Bursa
TARİH   17-21.HAZİRAN.2012
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Uludağ Üniversitesi
-James Cook Universitesi (Townsville – Avustralya)
-RMIT (Melbourne – Avustralya)

ETKİNLİK MERKEZİ   Uludağ Üniversitesi Prof.Dr. M. Mete Cengiz
Kültür Merkezi

ORGANİZATÖR KURULUŞ   ZED Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://iisic2012.org/?lang=tr&page=homepage
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sevgili Meslektaş ve Misafirlerimiz,


Konferans başkanı olarak, International Interdisciplinary Social Inquiry Conference'ın ilkinin, 17-21 Haziran 2012 tarihinde, Bursa'da düzenleneceğini, organizasyon ve bilim komitelerinin adına duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizleri içtenlikle, RMIT ve James Cook Üniversiteleri'nin işbirliğiyle Uludağ Üniversitesi Prof.Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenecek bu konferansa katkıda bulunmaya davet ediyorum. 1975 yılında kurulan ve konferansa RMIT ve James Cook Üniversiteleri ile birlikte ev sahipliği yapan Uludağ Üniversitesi, Türkiye'nin en dinamik, yenilikçi ve köklü eğitim kurumlarından bir tanesi olmakla gurur duymaktadır.


Konferansın temel amaçları, sosyal dünyaya ilişkin anlayışımızı güçlendirmek, bilimsel bilgi üretimine katkıda bulunmak ve bu bilginin ve sosyal bilimlerin farklı disiplinlerindeki son gelişmelerin paylaşımını sağlamaktır. Konferansımızda, akademisyenler, uygulamacılar ve tüm ilgili taraflar gibi farklı grupların üyelerini görmeyi umut ediyoruz. Konferansın dili İngilizce olacaktır.


Bu konferansı gerçekleştirmenin bir diğer nedeni de, bilimin gücünü tarihi ve kozmopolitan bir şehir olan Bursa'da buluşma fırsatı ile birleştirmektir. Bugün Türk otomotiv ve tekstil endüstrilerinin kalbi sayılabilecek muhteşem Bursa, uzunca bir süre Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. Katılımcıların Bursa'nın doğa ve Roma öncesi, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi hazinelerini ziyaret etmeleri mümkündür. Kapalı Çarşı, Koza Han, Pirinç Han, Osman ve Orhan Gazi türbeleri, Ulu Cami, Orhan Cami, Emir Sultan Külliyesi, Kükürtlü Kaplıcası, Eski Kaplıca, Yeni Kaplıca, Cumalıkızık, Mudanya ve Tirilye mutlaka görmeniz gereken bu hazinelerden sadece birkaçıdır.


Sizlerle Haziran 2012'de görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Saygılarımla.


Prof.Dr. İsmail EFİL
Konferans Başkanı


Geri