2. Uluslararası Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Kongresi
  2nd International ADHD Conference
  İstanbul
  28.ŞUBAT-3.MART,2013
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İstanbul
TARİH   28.ŞUBAT-3.MART.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Dikkat Eksikliği Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği
-İstanbul Kültür Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.hiperaktivite.org.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Hocalarımız ve Meslektaşlarımız;

2. Uluslararası Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Kongresi 28 Şubat-03 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul'da, ADHD-EUROPE (www.adhdeurope.eu ), İstanbul Kültür Üniversitesi (www.iku.edu.tr ) ve Dikkat Eksikliği Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği (www.hiperaktivite.org.tr ) işbirliği ile İstanbul Kültür Üniversitesinin Yenibosna - İstanbul yerleşkesinde düzenlenecektir.
ADHD- EUROPE 20 Avrupa ülkesinden DEHB üzerine hizmet veren 30 derneğin katılımıyla 2009 yılında kurulmuş bir dernekler birliğidir. Derneğimiz (www.hiperaktivite.org.tr ) kuruluş yılından itibaren birliğin üyesidir. Birlik her iki yılda bir Uluslararası DEHB kongresi düzenlemektedir. Birincisi 2011'de Roma'da gerçekleşen kongrenin ikincisi İstanbul'da gerçekleşecektir.
Ana teması "DEHB ile Yaşamak-Living with ADHD" olarak belirlenen kongreye yurtdışından sekiz ve ülkemizden 16 değerli konuşmacı bilimsel katkılarını sunacaklardır. Kongremiz, okul öncesi dönem DEHB'li çocukların anne babalarına yönelik yapılandırılmış bir eğitim programı olan New Forest Parent Training Program'ın (NFPP) tanıtılacağı yarım günlük bir çalışma grubuyla başlayacaktır. (Önder Öztunalı Toplantı Salonu) Çalışma grubunu NFPP’nin geliştiricilerinden Margaret Thompson ve Caty Laver-Bradbury yürütecektir. Bu eğitimin ülkemizde bu alandaki önemli açığı kapatması için bir adım olacağına inanmaktayız. Okul öncesiyle başlayan kongrenin diğer oturumları Akıngüç Oditoryum da gerçekleşecektir. Kongrenin son gününde DEHB tanılı erişkinler DEHB ile yolculuklarını, tedavi öncesi ve tedavi sonrası yaşadıklarını “Gerçek Yaşam Deneyimleri” panelinde bizlerle paylaşacaklarıdır. Türk misafirperverliğine örnek olmak üzere zengin bir sosyal program hazırlanmaktadır. Değerli gazeteci ve yazar Sunay Akın da konuşmasıyla kongremize destek sağlayacaktır.
Kongre programı süresince İngilzce-Türkçe, Türkçe-İngilizce ardıl tercüme yapılacaktır.

Kongre Eş Başkanları
Mryam Menter, ADHD - EUROPE Başkanı
Tülay Bozkurt, İKÜ, Psikoloji Bölüm Başkanı
Özlem Sürücü, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı


Geri