7. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi
 
  7th International Conference on Quality in Healthcare, Accreditation and Patient Safety
  Antalya / Kemer
  10-13.NİSAN,2013
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   Antalya / Kemer
TARİH   10-13.NİSAN.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Amerika Sağlık Kalite Enstitüsü (AIHQ)
-Sağlık Akademisyenleri Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Limak Limra Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Dünya Kongre
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.qps-antalya.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Amerika Sağlıkta Kalite Enstitüsü (AIHQ) ve Sağlık Akademisyenleri Derneği’nin işbirliği, Türk Standartları Enstitüsü, Kal-Der ve sektörde bulunan ilgili pek çok dernek ve kuruluşun desteği ile düzenlenecek olan VII. Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Kalite Akreditasyon ve Hasta Güvenliği kongresine bildiri özeti ve poster sunumlarınız için davetlisiniz.
Kongre 10-13 Nisan 2013 tarihlerinde Antalya’da gerçekleşecektir.

Dr.W.Deming “bir kaliteyi iyileştirdiğiniz vakit verimliliği de iyileştirdiğinizi Japonlardan başka hiç kimse anlamamaktadır.” diye ifade etmiştir. Deming’in vurgulamak istediği yönetimin ilgisinin kaliteye çekilmesinin kalite ve akreditasyon fonksiyonlarının başta gelen hedefi olduğunu belirtmektir. Bu ilgiyi elde etmenin en belirgin yolu kalite maliyetlerinden geçer. Kalite programlarının etkili bir şekilde kurulması ve yönetiminin, bu alanda yapılacak yatırımların geri dönüş hızını belirlediğine inanarak, kalite maliyetlerinin belirlenmesinin kalite yönetimi için gerekli olduğu bilinen bir gerçektir. .

Kalite maliyet bilgisi yöneticilerin kalite sorunlarının göreceli önemini değerlendirmelerine yardımcı olur ve hangi sorunların öncelikle üzerine gidilmesi gerektiği konusunda kılavuzluk yapar. Yönetim kalite ile ilgili sorunların hepsinin birden üzerine gitmek isteyebilir, ancak kaynaklar sınırlı olacağı için sorunların önceliklendirilmesi önerilir. Kalite maliyet sistemi olmazsa veriler yalnızca sayı ile sınırlı olacağı için parasal anlamda yanıltıcı olabilir. Farklı kalite sorunlarının maliyetleri de farklı olacaktır. Kalite maliyet sistemi ile maliyetler ve kalite üzerinde en fazla etkisi olan kalite sorunlarının ortaya çıkartılması mümkün olabilir.

Bu nedenle; Sağlık kuruluşlarında kalite maliyetlerini tartışmak, konu ile ilgili çalışanların bilgi ve becerilerini arttırarak konu ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla kongrenin ana temasının
“ Sağlık kuruluşlarında Kalite Maliyeti “olmasına karar verilmiştir.

Kongre sağlık hizmetlerinde kaliteyi iyileştirici ve hasta güvenliğini sağlayıcı yöntem ve yeniliklerin tartışılacağı bir platform oluşturmaya çalışacaktır. Ayrıca bu kongre, katılımcılara daha güvenli, etkin ve etkili sağlık hizmetleri sunabilmek için gerekli deneyim ve uygulamaları tartışma olanağı sağlayacaktır. Böylece, kongre boyunca sizler hizmet sunan ve hizmeti alanların bakış açıları doğrultusunda sağlık hizmetlerinde hasta ve çalışan güvenliğini sağlamada temel yaklaşımları tartışabilmek ve geleneksel sınırların ötesine çıkan yeni sistemleri ve fikirleri test etmek için fırsat yakalayacaksınız.

Kongrenin eş başkanları olarak, büyük bir coşku ve ilgiyle, her birinizle tanışmayı ve bu kongre süresince sizinle çalışmayı umuyor sizleri 10 -13 Nisan 2013 de Antalya da gerçekleşecek kongremize bekliyoruz.
Saygılarımızla,


Prof. Dr. A.F. Al Assaf

Prof. Dr. Seval Akgün

Geri