11. Ulusal Sinirbilimleri Kongresi
 
  
  İzmir
  28.NİSAN-1.MAYIS,2013
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İzmir
TARİH   28.NİSAN-1.MAYIS.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilimleri Derneği
-Ege Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Kenes Turkey
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://ulusalsinirbilimkongresi2013.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Sinirbilimciler,

Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilimleri Derneği (TÜBAS; Prof.Dr. Nuran İ. Hariri ve Prof.Dr. Gönül Ö. Peker) ile İstanbul Üniversitesi’nin (Prof.Dr. Nuran Gökhan) 1993’te, İstanbul’da düzenlemiş olduğu geniş uluslar arası katılımlı ilk “Ulusal Sinirbilim Kongresi’nden bu yana 20 yıl, Prof.Dr. Turgay Dalkara ve TÜBA üyesi değerli sinirbilimcilerin önderliğinde, Uludağ’da düzenlenen “Türkiye’de Nörobilimlerin Bugünü ve Geleceği” konulu arama toplantısından bu yana da, 12 yılı geride bırakmış bulunmaktayız. Bu süre boyunca, Ulusal Sinirbilim Kongrelerimiz, giderek artan çoğul mesleklilik, çoğul disiplinlilik ve katılımcı sayısı, yükselen bilimsel profil ve gelişen sahiplen(il)me coşkusu ile bugüne ulaştı.

11. Ulusal Sinirbilimleri Kongremiz, TÜBAS ve Ege Üniversitesi’nin işbirliği ile, Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenmektedir. 11. USK’un en önemli hedefi, sinirbilim paydasında uğraş veren tüm disiplinlere ve katılımcılara, tam anlamıyla ait olma ve sahiplen(il)me duygusunu yaşatmak ve geliştirmektir. Temel hedef kitlemiz ise genç ve yetişmekte olan sinirbilimcilerdir.

Kongre programında yer verilecek konferans, panel, yarı yapılandırılmış forum ve kongre öncesi kurslarla ilgili katılımcı önerileri ve beklentilerini sorgulamak üzere, belirtilen tüm oturum formatları için ayrı ayrı hazırlanmış olan formları, bu web sitemizde bulacaksınız. Bu formların tarafınızdan indirilip, kopyalanarak, olabildiğince açık ve ayrıntılı biçimde ve tam zamanında belirtilen iletişim adresimize e-posta yoluyla iletilmesini önemle rica etmekteyiz. Size sunulan Kongre Temel Konu Başlıkları, sinirbilimleri bağlamında tüm açılımları da kapsaması amacıyla çok aytıntılı tutulmuştur; lütfen bu listeyi önemle önemle dikkate alınız. Kongre Takvimi’nde önemli tarihler birarada sunulmaktadır. Ek süre uzatmaları öngörülmemekte ve bu konuda anlayış ve işbirliğiniz beklenmektedir. Başvurularınız ivedilikle Danışma ve Bilim Kurulları tarafından değerlendirilecek ve olanakların elverdiği ölçüde beklentiler karşılanmaya çalışılacaktır. Kongremize, az sayıda da olsa, Avrupa ve ABD’den de seçkin uluslararası ve Türk bilim insanları ile IBRO, FENS ve SfN yönetim çevrelerinden temsilciler davet edilebilecektir.

Son başvuru tarihi daha geç olan bildiri özeti formları için de duyuruları dikkatle izlemenizi öneririz. Başvurusu yapılacak bildirilerin içinden, Danışma ve Bilim Kurullarımızca seçilecek 15-20 çalışma, ortak bir konu paydasında düzenlenecek olan özgül mini sempozyumlar çerçevesinde kümelendirilecektir. Bu mini sempozyumlar için de konu başlığı önerilerinizi özel bir formda değil, açık uçlu kısa bir metinle bize iletiniz. Diğer tüm bildirilerin poster sunumu biçiminde katılımı ve tüm kongre boyunca sergilenerek tartışılabilmesi öngörülmektedir.

11. USK, 28 Nisan-1 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Ege Üniversitesi Rektörü’nün himayesinde ve Bornova Yerleşkesi’nin altyapı ve lojistik olanaklarından olabildiğince yararlanmak suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Kongre merkezi, temel konaklama ve diğer ağırlama noktaları, Tıp Fakültesi eğitim ve hastane binalarına ve özellikle Bornova Metro İstasyonu’na yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır. Kayıt ve konaklama seçeneklerini betimler görseller ve ilgili başvuru formları da çok yakın tarihlerde bu sitede duyurulacaktır.

Kongrenin ilk günü, geleneğimiz olan eş zamanlı üçer saatlik kurslar ve küçük grup çalışmaları ile başlayacak, öğle yemeğinden hemen sonraki Açılış Oturumu ile ilk bilimsel konferans ve onu izleyen bir bilimsel panel veya mini sempozyum ya da sinirbilim eğitim ve araştırma politikaları ile etkinliklerinin irdeleneceği yarı yapılandırılmış bir foruma yer verilecektir. Bu nedenle, katılımcılarımızın ilk gün itibariyle etkin katkıları çok önemsenmekte ve beklenmektedir. Bu yorucu günün akşamında Açılış Kokteyli’nde de hep birlikte olabilmeyi dilemekteyiz. 1 Mayıs 2013 günü ise, Kongremizi öğle saatlerinde sonlandırmayı ve bir kültür etkinliği yaşatabilmeyi dilemekteyiz. Sosyal ve kültürel etkinliklerle ilgili gelişmeler de yakında web sitemizde duyurulacaktır.

Sizleri, iç açıcı, dinamik ve esinlendirici “İzmir Baharı”nda ağırlamak, birlikte öğrenmek ve keyifli bir bilimsel ortamı paylaşmak üzere, içtenlikle davet ediyoruz.

11. USK, sizlerin onur veren katılım ve değerli katkılarınızla anlam ve yaşam bulacaktır.

11. USK Düzenleme Kurulu

Geri