Uluslararası Katılımlı 5. Marmara Arıcılık Kongresi
  
  Bursa
  4-6.NİSAN,2013
     
KATEGORİ  
Veteriner ve Hayvancılık
YER   Bursa
TARİH   4-6.NİSAN.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Uludağ Üniversitesi
-Uludağ Arıcılık Derneği
-Bursa ili Arı Yetişticileri Birliği

ETKİNLİK MERKEZİ   Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz
Kültür Merkezi

ORGANİZATÖR KURULUŞ   Panaroma Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.marmaraaricilik5.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sayın Katılımcılar

Uluslararası Katılımlı V. Marmara Arıcılık Kongresi’ni düzenlemekten ve geleneksel bir organizasyon haline dönüştürmekten onur duyuyoruz. İlki 1986 yılında düzenlenen kongremiz 2003 yılında Uludağ Arıcılık Derneği’nin organizasyonu ve Uludağ Üniversitesi ile Yalova İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin desteği ile Yalova’da uzun yıllar sonra tekrar başlatılmış daha sonraki kongreler 2007 Bursa ve 2010 yılında Çanakkale’de gerçekleştirilmiştir.

Ülkemizin sahip olduğu coğrafik özellikler ve tarihsel boyutu ile arıcılık ilk çağlardan bu yana her zaman gen kaynaklarının merkezi ve aromatik bitkilerin çeşitliliği ile dikkat çekicidir. Bugün 5.9 milyon koloni varlığı ve tüm dünyadaki balarısı gen kaynaklarının % 20’sine sahip olması ile arıcılığımız tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir konumdadır. Özellikle 2000’li yıllarda arıcılarımızın Birlikler çevresinde organize olması arıcılığımızı daha iyi bir boyuta taşıyacaktır. AKS sistemine kayıtlı 56 bin profesyonel arıcı ailesi bunun en önemli kanıtıdır.

Kongremizde siz değerli arıcılarımızı, ulusal ve uluslararası bilimadamlarını, kamu ve özel sektör temsilcilerimizi arıcılığımızın sorunları ve çözüm yollarını birlikte tartışma ortamını oluşturmayı amaç edindik. Bölgesel nitelikte bir kongre olarak isimlendirilmekle birlikte bölgemizin nitelikli arıcılara sahip olması bal dışında polen, propolis ve arı sütü gibi daha üst düzey ürünleri ticari olarak ülkemize kazandırmaları, aynı zamanda üniversitemiz bünyesinde bir Arıcılık Geliştirme-Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bulunması en önemli gücümüzdür. Bu merkez bünyesinde aynı anda veteriner, ziraat ,tıp, biyoloji, iktisadi idari bilimler alanlarında bilim adamlarını bulundurarak ülkemizde bulunan araştırma merkezleri arasında tek multidisipliner araştırma odağıdır. Bursa Arıcılık konusunda aktif olarak Uludağ Arıcılık Derneği gibi bir sivil toplum örgütüne sahip bulunmakta ve 13 yıldan bu yana yılda 4 sayı olarak aralıksız bir dergi yayınlayıp tüm ülke arıcılarımız ve tüketicilerimize ulaştırmaktadır. Bu nedenle kongremiz Uludağ Üniversitesi, Bursa İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Uludağ Arıcılık Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir. Kongremizde ‘’ ARILAR VE ARICILARIN DÜNYASI’’ isimli bir fotoğraf yarışması ve sergisi de yer alacaktır.

Biz Kongre Düzenleme Kurulu olarak sözlü, poster bildiriler ve workshop’larımızla arıcılarımızla yeni bilgi ve uygulamaları birlikte yapmaktan mutlu olacağımızı bildirerek ülkemiz arıcılığına bu kongrenin yeni bir soluk getireceği inancındayız. Bu nedenle Uluslararası Katılımlı V. Marmara Arıcılık Kongresi’ne destek vermeniz ve katılmanızdan mutluluk duyacağımızı bildirir ve saygılarımızı sunarız.

DÜZENLEME KURULU

Geri