6. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISCTurkey 2013)
 
  6th International Conference on Information Security and Cryptology
  Ankara
  20-21.EYLÜL,2013
     
KATEGORİ  
Bilişim
YER   Ankara
TARİH   20-21.EYLÜL.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
-Bilgi Güvenliği Derneği
-Gazi Üniversitesi
-Orta Doğu Teknik Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.iscturkey.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Bilgi Güvenliği Derneği, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "VI. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı" 20-21 Eylül 2013 tarihleri arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı düzenlendiği ilk yıldan beri ülkemizin bu alanlardaki bilimsel ve sektörel çalışmaların paylaşıldığı, üniversite-kamu-endüstri işbirliğinin geliştirildiği, kamunun bilgilendirildiği, eğitildiği, tüm bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişini sağlayan ülkemizde bu alandaki en önemli etkinliktir. Her ülke için önemli olan bilgi güvenliği ve kriptoloji kavramlarının, toplumun bireyleri tarafından özümsenmesine yardımcı olmak, ülkemizde bu alanda bilimsel bilgi birikiminin arttırılmasına katkılar sağlamak, kurumlar ve sektör arasındaki işbirliğini arttırmak bu konferansın temel hedefleri arasındadır.

Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nın bu yılki ana teması "Bulut Bilişim ve Güvenlik" olarak belirlenmiştir. Bulut bilişim uygulamalarına olan ihtiyaç ve dolayısıyla bunların kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Bulut bilişim daha az insan gücü ve maliyet ile ayarlanabilir bilgi kaynaklarını arzu edilen bölgeye taşıyarak, bunları erişime yetkisi olanlar ile paylaşılmasında kullanılan tekniklerin bütünü olarak isimlendirilmektedir. Bilginin depolanması, işlenmesi, dağıtılması ve paylaşımının yapıldığı her ortamda olduğu gibi bulut bilişim uygulamalarında da hizmet sürekliliği, sistemin maruz kaldığı siber saldırılar ve buradaki bilgiler için gizlilik, bütünlük, kimlik denetimi, inkar edememe gibi bilgi güvenliği kavramlarının sağlanması yönünde çeşitli çözüm önerileri konunun uzmanları tarafından konferans çerçevesinde değerlendirilecektir.

Konferans süresince; paneller, eğitimler ve davetli konuşmacıların görüşlerini belirteceği özel konulara ek olarak, seçkin araştırmacıların sunacağı bildirilerin konferansın daha verimli ve faydalı olmasına büyük katkılar sağlayacağı özellikle hedeflenen çıktılara ulaşılması beklenmektedir.

Konferansın bildiriler kitabında yayınlanması için akademisyenler ve uygulayıcılar tarafından konferans düzenleme kuruluna iletilecek olan bildiriler, alanında uzman en az üç hakemin görüşlerine başvurularak değerlendirilecektir. Hakem raporları dikkate alınarak, uygun bulunan bildiriler sözlü veya poster sunumu için seçilerek bildiriler kitabında basılacaktır.

Konferansın kişisel, kurumsal, ulusal ve uluslararası bilgi güvenliğinin sağlanmasına katkılar sağlamasını diler, siz değerli katılımcıların, akademisyenlerin, sector temsilcilerinin bu konferansa katkılar vermeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Prof. Dr. Mustafa ALKAN
Konferans Düzenleme Kurulu
Eşbaşkanı
Gazi Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi,
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU
Konferans Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı
Bilgi Güvenliği Derneği II. Başkanı
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü

Prof. Dr. Ersan AKYILDIZ
Konferans Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı
O.D.T.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı

Geri