1. Dünya Sulama Forumu & 64. İcra Konseyi Toplantıları
 
 
  1st World Irrigation Forum (WIF1)
  Mardin
  29.EYLÜL-5.EKİM,2013
     
KATEGORİ  
Su ve Su Ürünleri
YER   Mardin
TARİH   29.EYLÜL-5.EKİM.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Sulama ve Drenaj Türk Milli Komitesi (TUCID)

ETKİNLİK MERKEZİ   Erdoba Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Dekon Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.worldirrigationforum.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Su Dostları,

1. Uluslararası Dünya Sulama Forumunun 2013 yılında, Türkiye'de dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, susuzluktan kavrulmuş Yukarı Mezopotamya ovalarına bakan bir tepe üzerine kurulu tarihi şehir Mardin'de düzenleneceğini duyurmaktan memnuniyet duyarım.

Mardin ili entegre bir proje olan ve 9 ili kapsayan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) içinde yer almaktadır. Halen inşası devam etmekte olan projelerle, önümüzdeki 5 yıl içinde Mardin Ovaları Sulama Projelerinin de yer aldığı yaklaşık 1 Milyon ha alanın sulama tesisleriyle donatılması hedeflemektedir.

Hayat kaynağı olan suyun yokluğu veya çokluğu, iyi yönetilmediğinde felaketlere yol açabilmektedir. Küresel ısınmaya bağlı olarak değişen iklim koşulları su ile ilgili felaketlerin sıklığını ve şiddetini artırmaktadır.

Yarı kurak iklim kuşağında yer alan ülkemizde yağışlar zamana ve bölgelere göre büyük farklılıklar göstermektedir. Özellikle Türkiye'nin iç kısımları yıllık ortalama 250 mm yağış ile çok az yağış alır. Kurak yıllarda yağışın azlığı tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak sürdürüldüğü bu bölgelerde sosyoekonomik tehlikelere yol açan kuraklık felakete yol açmaktadır. Bununla birlikte, yıllık ortalama 2 500 mm yağış alan Türkiye'nin bazı kıyı bölgeleri de kısa süreli yoğun yağışlar sonucunda taşkın felaketine maruz kalmaktadır.

Bulunduğu coğrafi konum nedeniyle aynı anda kuraklık ve taşkın hadiselerinin yaşandığı Türkiye'de, bütün bu konuların detaylı bir biçimde ele alınacağı 1. Uluslararası Dünya Sulama Forumunda tüm üye ülke temsilcilerini görmeyi ümit ediyorum.

Saygılarımla,
DSİ Genel Müdürü Akif ÖZKALDI
TUCID Başkanı

Geri