3. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi
 
  
  Tokat
  22-24.EKİM,2013
     
KATEGORİ  
Çevre
YER   Tokat
TARİH   22-24.EKİM.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü

ETKİNLİK MERKEZİ   Grand Ballıca Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Renawa Kongre
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.topraksukongre2013.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Türkiye doğal kaynaklar açısından zengin bir ülkedir. Ancak bütün dünyada olduğu gibi Ülkemizde de yüksek tarım potansiyeli olan topraklar ve su kaynakları kentleşme ve sanayileşmenin getirdiği işgal ve kirlilik nedeniyle hızla yok olmaktadır. Oysa akılcı bir şekilde kullanımı zorunlu olan söz konusu kaynakların eksikliği, tüm sektörleri ilgilendirdiği gibi ülke istikrarında büyük öneme sahip tarım sektörünü de derinden etkilemektedir.

Toplumların sosyo-ekonomik kalkınmalarında ve geleceğe güvenle bakmada bu kaynakların geliştirilerek akılcı kullanımının büyük önemi bulunmaktadır. Kaynakları etkin kullanmanın yolu, mevcut kullanımı bilmek ve darboğazları ortaya koyup çözüm üretmekle mümkündür. Toprak ve su kaynaklarımızın arzulanan düzeyde korunduğunu, akılcı biçimde üretimde kullanıldığını ve çeşitli nedenlerle yaratılan sorunlardan arındırıldığını söylemek mümkün değildir.

Kongrenin amacı; toprak su kaynakları alanında tarımsal araştırmaların ve bu alanda geliştirilen yeni tekniklerin ve yöntemlerin ortak bir platformda sunulması, paylaşılması ve karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesidir. Toprak ve su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve geri kazanılmasına yönelik bilimsel çalışmaların kongre zemininde ele alınması ve tartışılması kamuoyu açısından yeni açılımların yapılmasına imkân sağlayacaktır.

Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenecek olan III. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresinin amacına ulaşmasında, sunulacak bildirilerin yanında panelist ve katılımcılar tarafından yapılacak sunum ve değerlendirmelerin de çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, bütün kurum ve kuruluşların, araştırıcıların katkı ve katılımlarını bekliyoruz.

Saygılarımla.

Atila ALTINTAŞ
Kongre Düzenleme Kurulu a.

Geri