4. Ulusal Verimlilik Kongresi
 
  
  Ankara
  10-12.ARALIK,2013
     
KATEGORİ  
İktisadi ve İdari Bilimler
YER   Ankara
TARİH   10-12.ARALIK.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü

ETKİNLİK MERKEZİ  
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.verimlilikkongresi.gov.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Uzun dönemde büyümenin ve küresel ölçekte rekabet gücünün anahtarı olan verimlilik, iş dünyasının gündeminde olduğu kadar hükümetlerin ve bilim insanlarının gündeminde de önemli bir yer tutmaya devam etmektedir. Son dönemlerde istikrarlı bir büyüme hızı elde eden Türkiye, küresel ölçekteki krizler sonrasında da dünyanın ekonomik olarak en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer almıştır. Bununla birlikte verimlilik düzeyine ilişkin uluslararası karşılaştırmalar uzun dönemli büyümenin, olası ekonomik, sosyal ve çevresel krizlere karşı kırılganlığın azaltılarak, sağlam temellere oturtulabilmesi için önemli bir verimlilik artırma potansiyelinin varlığına işaret etmektedir.

Verimlilik artırma fırsatlarının değerlendirilerek bu potansiyelin harekete geçirilmesi yönünde güncel bilimsel çalışmaların sonuçlarının paylaşılacağı, işletme düzeyinde verimlilik artırma yöntemleriyle bu yöntemlerin başarılı uygulama örneklerinin sunulacağı ve güncel verimlilik politika ve stratejilerinin tartışılarak öneriler geliştirileceği IV. Ulusal Verimlilik Kongresi, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının seçkin temsilcilerini bir araya getirmektedir. Çağrılı konuşmacıların sunumları, paralel oturumlar, panel ve çalıştaylar gibi etkinliklerle zenginleşecek Kongre programında güncel verimlilik konuları, imalat sanayi odağında olmak üzere teknoloji, işgücü, sermaye ve çevre boyutlarıyla bütünsel bir şekilde ele alınacaktır.

Sizleri de, 10-12 Aralık 2013 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan IV. Ulusal Verimlilik Kongresine davet etmekten mutluluk duyarım.

Nihat ERGÜN
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Geri