DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Dünya Sağlık çevrelerinde, sağlık sorunlarının çözümünde “yönetim”in önemli bir işlevi olduğu her vesile ile ifade edilen bir konudur. Günümüzde kurumların gelişimlerini sürdürebilmesi için hedeflerin çok iyi belirlenmesi ve tüm kaynakların bu hedeflere ulaşmayı sağlayacak şekilde kullanılması gerekmektedir. Dünya çapında sağlık kuruluşları planlamak ve inşa etmek tek başına yeterli değildir. Bu kuruluşlara dünya çapında statüsünü sağlayacak olan özellik, sizin yürüteceğiniz “yönetimde stratejik yönetim ilkelerinin” uygulanması ile mümkün olabilmektedir. Stratejik yönetim, sağlık kurumunun çevresiyle tam bir uyum içinde olmasını sağlayan sürekli, yinelenen bir süreçtir. Stratejik yönetim süreci “Stratejik Bilinç”e sahip olmakla başlar ; Bu nedenle Sağlık Kurumu Yöneticilerinin;
1.Kurumların ve rakiplerinin sürekli olarak çeşitli stratejiler ürettiğini ve uyguladığını,
2.Bu stratejilerin nasıl daha etkili olarak geliştirilebileceğini,
3.Değişim için çevresel fırsat veya tehditlerden nasıl yararlana bilineceğini anlayabilmeleri gerekir.
Stratejik yönetim ve planlama; uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısı taşır. Kuruluşun bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif eder. Kuruluşun amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirlemesini gerektirir ve kuruluş bütçesinin stratejik planda ortaya konulan amaç ve hedefleri ifade edecek şekilde hazırlanmasına, kaynak tahsisinin önceliklere dayandırılmasına ve hesap verme sorumluluğuna rehberlik eder.
Bu nedenle, Dördüncü Uluslar arası Sağlık Yönetimi Kongresi, siz, sağlık yöneticilerine, sektörde lider olan sizlere, yeni yönetim yöntemleri, etkili yönetim becerileri, stratejik yönetim ve ilkeleri, üstün hizmet veya ürün kalitesi ve önemli insan kaynakları kapasiteleri yoluyla geleceği güvence altına alan çözümleri gösterecektir. Kongre süresince stratejik yönetim unsurlarının neler olduğu, kurumlarımızda uygulanabilirliliği ve bir sağlık kuruluşunda, bölgede, ilde stratejik planlama geliştirebilmek için izlenmesi gereken adımlar, örnek uygulamalar, paneller, sizin katkıda bulunduğunuz sözlü ve poster sunumları ve çalıştaylar şeklinde tartışılacaktır.
Ayrıca kongrede sağlık ekonomisinden, hasta akışı ve sağlık turizmine, kalite ve akreditasyon sistemlerinden, pratik bilgilere kadar sağlık yönetimi sorumluluklarının gerektirdiği tüm yönler ele alınacaktır. Bu kongre, sağlık yöneticileri ve uzmanları ile toplumun diğer kesimleri arasında, sağlık ve hastane yönetimiyle ilgili dünya çapında geliştirilmiş bilgi ve deneyim birikiminin paylaşılması için gerekli işbirliğini ve koordinasyonu teşvik etmek gibi pek çok bilgi ve beceri sağlayacaktır. Uluslararası sağlık yönetimi kongresinin amacı; geniş bir yelpazede akademisyenleri, politika yapıcıları ve uygulayıcıları, sınırları iyi belirlenmiş konu başlıkları etrafında bir araya getirmek, katılımcıları faydalı tartışmalarda buluşturmak ve ortak anlayışı ve dil birliğini sağlamaktır.
Dördüncü Sağlık Yönetimi Kongresinde (www.hsyk-antalya.org) ana temanın yanı sıra, paralel oturumlarda sağlık sektörünün yönetim boyutu, bilgi yönetimi ve bilgi teknolojileri gibi aşağıda sunulan 20’ye yakın ayrı konu başlığı işlenecektir. 11-14 Aralık tarihleri arasında Antalya’ da gerçekleşecek olan kongremize akademik çevrelerden, kamu ve özel sektör uygulayıcılarına, bilim adamlarından, uzmanlara kadar seçkin yaklaşık 50 konuşmacı katılacak, konuyla ilgili ulusal ve evrensel çaptaki bilgi birikimlerini, konunun ilgili tarafıyla tartışmaya imkan sağlayacağı gibi uygulanabilir önerilerin yaşama geçirilmesini de teşvik edici bir zemin yaratacaklardır.
1. Kongrede tartışılacak bazı kongre başlıkları;
2.Sağlık Kuruluşlarında Stratejik Planlama Ve Yönetim
3. Sağlık Sistemleri ve Sorunları,
4.Sağlık Kuruluşları Yönetimi,
5. Sağlık Kuruluşlarında Finans Yönetimi
6. Sağlık Programı Geliştirme
7. Sağlık Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
8. Hastane Organizasyonu Ve Yönetimi
9. Sağlık Hizmetlerinde Pazarlama,
10. Yönetim Muhasebesi, Bütçeleşme
11.İnsan Kaynakları Yönetimi
12. Sağlık Politikaları
13.Sağlık Hizmetleri Mevzuatı ve Etik
14. Sağlık Enformasyon Sistemler (Sağlık Bilişimi)
15. Sağlık Reformları
16.Sağlık Ekonomisi
17. Sağlık Hizmetlerinde Afet Yönetimi
18. Sağlık Yönetiminde Tahmin Yöntemleri
19. Sağlık Hizmetlerinde Halkla İlişkiler
20. Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sistemler, Sağlık Sigortacılığı
21.Sağlık İletişimi.
22. Medikal Turizm
Toplumumuzun sağlık sorunları ve çözümleri konusundaki farkındalık ve bilinç düzeyinin de yükseltilmesine katkıda bulunacağına inandığımız, Antalya da gerçekleşecek kongremizde bize katılacağınızı umuyoruz.
Sizleri 11-14 Aralık 2013 tarihlerinde aramızda görmekten onur duyarız.
Saygılarımızla,
Prof. Dr. Seval Akgün Prof Dr. A.F. Al Assaf
|
|
|