Türk Dünyası Sivil Toplum Zirvesi
 
  TURKIC World NGO Summit
  Eskişehir
  11-13.MAYIS,2014
     
KATEGORİ  
Sosyal Konular
YER   Eskişehir
TARİH   11-13.MAYIS.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV)
ETKİNLİK MERKEZİ   Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve
Kültür Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.stkzirve.com/organizasyon.html
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli katılımcılar,

Eskişehir Valiliği, 2013 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ AJANSI desteği ile Kamu Araştırmaları Vakfı tarafından organize edilen "TÜRK DÜNYASI SİVİL TOPLUM ZİRVESİ" programı 11-13 Mayıs 2014 tarihlerinde ESKİŞEHİR Osmangazi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

20. yüzyılın sonunda toplumlarda büyük dönüşümlerinin yaşandığı Türk Dünyası havzasının 21 yüzyılda alacağı yeni çehre, bölge ülkelerinin gelişimini birçok açıdan etkileyecektir. Bu değişim ve dönüşümde hiç şüphesiz toplumsal dinamiklerin ve Sivil Toplumun rolü tartışılmazdır. Teknolojinin toplumun her alanına yayılması ile kültürler arasındaki iletişim ve etkileşim artmıştır. Toplumlar içinde kendiliğinden oluşan veya ihtiyaca binaen ortaya çıkan gruplaşmaların Sivil Toplum aracılığı ile yönlendirilmesi temel bir ihtiyaç olmuştur.

Zirve buluşmasında Türk kültürünün hakim olduğu ülkelerde tüzel kişilik kazanmış Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) buluşturulması, Zirve coğrafyası ülkelerinde Sivil Toplum Kuruluşlarının varlığı, faaliyet alanları, başarıları, sorunları, gelişmeleri, faaliyetlerini icra edebilmeleri ve etkin olmaları; bu ülkelerdeki değişim ve dönüşüme katkıları, sosyal, siyasi ve ekonomik gelişmeye ve huzurun gelişmesine katkıda bulunabilmelerinin yolları sunulacak bildiri ve konuşmalarla anlatılacak ve müzakere edilecektir.
Zirve Programı sonucunda 3 önemli çıktı katılımcılar için gerçekleşmiş olacaktır.

- Zirve esnasında kurulacak stantlarda katılımcılar kurumlarını tanıtıcı materyal ve görselleri sergileyebilecektir.
- WEB sitesi üzerinden hazırlanacak bir form ile bu STK'ların vizyon-misyonu, iletişim bilgileri, hedefleri ve çalışma alanları belirlenip derlenerek, katılımcı STK'larında aralarında bulunduğu geniş çaplı bir STK Rehberi hazırlanacaktır.
- Zirve Programı içeriğine uygun konularda akademik formatta hazırlanan tebliğler STK temsilcileri ve davetliler tarafından sunulacak, Zirve sonrası bu tebliğler (Türkçe-İngilizce) Akademik Yayın olarak bastırılıp, başta katılımcı STK'lara ve katılan ülkelerdeki ilgili resmi ve sivil kuruluşlara postalanacaktır.

Zirve programına göstereceğiniz yakın ilgi ve desteğin, bölge ülkelerinin önümüzdeki yıllarda yaşayacak olduğu toplumsal ve kültürel değişime katkı sunması muhakkaktır. Yoğun ama keyifli bir bilimsel program akışı çerçevesinde, Zirve içeriğini oluşturan konularda yapılan çalışmaları paylaşmaktan mutluluk duyacağımızı belirtir; 11-13 Mayıs 2014 tarihlerinde Eskişehir'de buluşmak üzere saygılarımızı sunarız.


KAMU ARAŞTIRMALARI VAKFI


Geri