15. Ulusal Turizm Kongresi
  
  Ankara
  13-16.KASIM,2014
     
KATEGORİ  
Turizm
YER   Ankara
TARİH   13-16.KASIM.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Barcelo Ankara Altınel Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://utk15.gazi.edu.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Konu Başlıkları

1. Fiziksel Engeller

Herkes için turizm anlayışı çerçevesinde, turizm sektöründe bedensel engellilere yönelik yapılan düzenlemelere ilişkin konular.

2. Hukuksal Engeller

Engelli kişilerin turizm hareketliliğine katılımlarının teşvik edilmesi veya turizmin gelişimi açısından mevzuatın yapısı, alınması gereken önlemler ve çözüm önerilerine ilişkin konular.

3. Turizm Eğitimi ile ilgili Engeller

Ortaöğretim, önlisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki turizm eğitiminin turizm sektörü açısından değerlendirilmesi, sektörün kalifiye personel ihtiyacı, turizm eğitimi kurumları ile sektör arasındaki uyum/uyumsuzluğa ve sosyal diyaloga ilişkin konular.

4. İstihdam Engelleri

Mesleki yeterlilik ve çalışanların belgelendirilmesi, mobbing ve tükenmişlik sendromu gibi işgören verimliliğini etkileyebilecek faktörler, insan kaynakları seçim sürecinde yaşanan sorunların yanı sıra insan kaynakları performansı üzerinde etkili olabilecek konular.

5. Sosyal, Psikolojik, Ekonomik ve Politik Engeller

Gerek engelli bireylerin gerekse de toplumun genelinin turizm hareketliliğine katılımlarının önündeki etnik, sınıfsal, yaş, cinsiyet, boş zaman, gelir ve harcama, politik ve yasal uygulamalar gibi sosyal, psikolojik, ekonomik ve politik konulardaki engellerin tespitine ve çözüm üretilmesine yönelik çalışmalar.

6. Turizm Pazarlamasında Engeller

Hem engelli hem de diğer turistler için sağlık turizmi ve diğer turizm türlerindeki tanıtım ve pazarlama sorunlarının yanı sıra özellikle engelli turizmine yönelik turistik ürün çeşitlendirilmesine ilişkin konular.

7. Engelsiz Şehirler ve Destinasyon Yönetimi

Türkiye’de ve Dünya’da engelli turizmine yönelik yapılanmış şehir örnekleri ve bunların turistik destinasyon yönetimi açısından ele alınması.

8. Stratejik, Yönetsel ve Örgütsel Engeller

İşletmelerin karşılaştıkları ve çözmekle yükümlü oldukları yönetsel ve stratejik engeller, örgütsel verimliliğin arttırılmasına ilişkin konular.



Not: Kongre ana teması dışındaki turizm bilim alanı ile ilgili diğer konular da değerlendirmeye alınabilecektir.



Geri