1. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi
 
  1st International Congress On Child Protection
  İstanbul
  23-25.EKİM,2014
     
KATEGORİ  
Sosyal Konular
YER   İstanbul
TARİH   23-25.EKİM.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Marmara Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAÇOK)
-Çocuk Koruma Merkezlerini Destekleme Derneği
-Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Comet Kongre
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.cocukkoruma2014.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli katılımcılar,

Çağımızda çocuklar yoksulluk, göç, parçalanmış aile yapısı, tek ebeveynlilik, yabancılaşma, suç oranında artma gibi sosyal, ekonomik ve kültürel koşulların zorlayıcı baskısı altındadırlar. Bunlar çocuğa yönelik şiddetin ve çocuk örselenmesinin ortaya çıkmasında başta gelen risk etmenleridirler. Böylesi koşullarda çocuklar çocuk hakları doğrultusunda bakım göremez, eğitilemez ve gelişemezler.

Ülkemizde çocuk örselenmesi alanında yapılmış olan birçok çalışma bulunmaktadır. Ancak henüz risk altındaki çocukların tümünü kapsayan, bütüncül bir "çocuk koruma" sisteminin ülkemizde yerleşmemiş olduğu görülmektedir.

Bizler “I. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi” bağlamında; uluslararası ve ulusal boyutları ile çocuk koruma sistemleri, ülkemizde ve dünyada çocuk haklarının işlerliği, çocuk örselenmesi, çocukların gelişimlerini sağlıklı bir biçimde tamamlayabilmeleri ve çocukların her türlü örselenmeden korunmaları için ne gibi önleme, savunma, sağaltım ve izlem çalışmaları yapılabilir; bu alanda eğitim araştırma ve hizmet açısından hangi kurumlar, ne tür bir eşgüdüm içinde çalışmalıdırlar ve benzeri konuları tartışarak; bu alanda bütüncül ve işlerlikli bir model oluşturmanın ana çerçevesini belirlemeyi amaçlıyoruz.

Tüm dünya ülkeleri ve ülkemizde, çocukların korunması ve onların güzel, barışçıl bir dünyada gelişimlerini nitelikli bir biçimde sürdürebilmeleri için bilim insanlarının ve konuya ilgi duyan tüm kişi ve kuruluşların konuyu bir arada, farklı boyutlarıyla tartışacakları bu kongrenin geniş katılımlı, verimli bir kongre olmasını diliyor; hepinizi çocuklar adına bir bilgi ve deneyim paylaşımına, ortak bir bilinç ve duyarlılıkta buluşmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla


Prof. Dr. E. Tolga Dağlı
ÇOKMED Başkanı


Prof. Dr. Bahar Gökler
ÇİİÖDER Başkanı

Geri