21. Yüzyılda Aile Sempozyumu
  
  İzmir
  14-16.KASIM,2014
     
KATEGORİ  
Sosyal Konular
YER   İzmir
TARİH   14-16.KASIM.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -DEÜ İlahiyat Fakültesi
-İKÇÜ İslami İlimler Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Narlıdere Huzurevi Konferans Salonu
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://web.deu.edu.tr/ilahiyat/index.php?option=com_content&view=article&id=377:aile-sempozyumu&catid=9:duyuru&Itemid=101
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
İnsanlık tarihi kadar köklü bir geçmişe sahip olan aile kurumu, tüm dünyada birtakım kırılmalar yaşamaktadır. Mutlu aile fotoğrafının yerini artık sağlıklı iletişim kuramayan, sorumluluklarını yerine getiremeyen, çeşitli krizlerle mücadelede sahip olduğu değerleri erdeme dönüştüremeyen ve sonuçta dağılma riskiyle karşı karşıya kalan bir aile tablosu almıştır. Bu husus ülkemiz dâhil tüm Müslüman toplumlar için de geçerlidir. Oysa başta İslâm dini olmak üzere bütün dinler, aile kurumuna özel bir önem vermekte ve onun saadetini korumayı amaçlamaktadır.

Bio-psiko-sosyo-kültürel bir varlık olan insanın, bireysel gelişim sürecinde benliğinin yanı sıra sosyo-kültürel çevresi ve bu çevreye katılımında aile kurumu, büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Bununla birlikte genelde Türkiye, özelde de İzmir için Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri aile kurumunun her geçen gün çeşitlenen ve çetrefil bir hal alan sorunlarla yüz yüze kaldığını açıkça ortaya koymaktadır. Hatta bu araştırmalara göre; Türkiye genelinde en yüksek boşanma oranı ile İzmir dikkat çekmektedir.

Çağımızda aile kurumunu anlayıp içinde bulunduğu durumları açıklayabilmek, yaşadığı problemlerin temelinde yatan sebepleri tespit edip değerlerimiz doğrultusunda çözümüne katkı sunabilmek amacıyla “21. Yüzyılda Aile Sempozyumu” planlanmıştır.

Geri