Dünya Kadastro Zirvesi, Kongre & Sergisi (WCS-CE)
 
 
  World Cadastre Summit, Congress & Exhibition
  İstanbul
  20-25.NİSAN,2015
     
KATEGORİ  
Mühendislik
YER   İstanbul
TARİH   20-25.NİSAN.2015
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
-Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği
-TÜRKSOY
-Türk Üniversiteleri Birliği
-Harita Gayrimenkul Coğrafi Bilgi Sistemleri Derneği
-Harita Mühendisleri İşadamları Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Haliç Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://wcadastre.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,

Öncelikle etkinlik sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Asya ve Avrupa arasında köprü vazifesi gören, Avrupa'nın Kültür Başkentlerinden, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu İstanbul'da, 20-24 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan ''Dünya Kadastro Zirvesi, Kongre & Sergi (WCS-CE)'' etkinliğine sizleri davet etmekten dolayı büyük bir onur duyuyoruz.

Sizlerin de bildiği üzere günümüzde Kadastro, arazi kullanımından yer referanslı veri toplama, analiz ve yaygınlaştırma işlemlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede ilgili tüm alanlarda önemli bir role sahiptir. Arazi kullanımı ve tapu sicili ile ilgili konuların ele alınması vatandaşların, devletlerin, bölge halkının, sivil toplum kuruluşlarının ve akademisyenlerin gelişim kaydetmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Kadastro, insan ve toplum yaşamına destek olma niteliğine sahip olmakla birlikte yaşam üzerindeki etkinliği hususunda hala bazı eksiklikler bulunmaktadır. Günümüzde kadastro, iyi bir şekilde değerlendirilebilmiş, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşantımızı ve dünyamızın geleceğini yeterince değiştirebilmiş midir? İşte bu noktada, ortak geleceğimize yönelik olarak arazi kullanımının ve yönetiminin daha iyi yapılabilmesi için harita-kadastro konularını küresel boyutta tartışarak ele almalıyız.

Artık kadastroya yönelik küresel bir yol haritası belirlemenin zamanı geldi diye düşünüyoruz. Bu etkinlikle birlikte tarihte ilk kez bu kapsamda "kadastro" alanında çalışan herkes, arazi yöneticileri, siyasetçiler, bilim adamları, yatırımcılar, konumsal veri sağlayıcıları ve kadastro ile uğraşan GIS/LIS/SDI kullanıcıları bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunma şansına sahip olacaklar. Arazi kullanımına yönelik olarak harita ve kadastro ile ilgili her türlü düşünceye, WCS-CE'de yer vardır. Kongre boyunca yapılacak sunumlarda ulusal ve uluslararası politikalara, standartlara, metodolojilere ve geliştirme araçlarının yanı sıra kadastro alanında kaydedilen ilerlemelere ve yeni fikirler ile teknolojilere de yer verilecektir. Arazi ile ilgili konular, evrensel kesitleri, Topografya, Geomatik, Planlama, Arazi Yönetimi, CBS, Konumsal Bilgiler, Veri Standartları, Arazi Mevzuatı ve Politikaları, Kadastro Eğitimi ve Geliştiricileri konusunda yapılacak katkılara da açık olduğumuzu ifade etmek isteriz.

WCS-CE, aynı zamanda harita-kadastro ile ilgili tüm ayrıntıları ele alarak dünyanın çeşitli ülkelerinden kadastro uzmanlarını bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Kadastro ile ilgili son gelişmeleri ve sorunları bilimsel bir platformda ele almayı ve pek çok ülkeden araştırmacıları ve uzmanları bir arada toplamayı hedefliyoruz. WCS-CE, zamanlaması bakımından yerinde bir etkinlik olup uzman konuşmacıların yapacağı yenilikçi vizyonel sunumların yanısıra etkinlik süresince pek çok Panel Tartışmasına, Eğitimlere, Çalıştaylara, Özel Davetli Konuşmacıların Sunumlarına, Teknik Turlara, Sergilere, Sosyal ve Kültürel Etkinliklere de yer verilecektir. Ayrıca, kadastro özelinde küresel bir "deklarasyon" yayınlanması amacıyla çeşitli ülkelerden resmi delegelerin katkılarıyla ilk kez özel bir ''Dünya Kadastro Zirve'' oturumu düzenlenecektir. Bu küresel etkinliği ve kadastro uzmanlarıyla İstanbul'da buluşma fırsatını kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Daha önce İstanbul'da bulunmamış olanlar için etkinlik büyük bir fırsat niteliğindedir. İstanbul'a gelecek olanları ise heyecan verici ve büyüleyici bir deneyim beklemektedir. O nedenle, bu önemli anı sakın kaçırmayınız. Vermiş olduğunuz destekler için şimdiden teşekkür eder, sizlerle medeniyetlerin, kıtaların ve insanların buluştuğu İstanbul'da buluşması ümit ediyoruz.

En içten dileklerimle, saygılar sunarım.


Prof. Dr. Tahsin YOMRALIOGLU

WCS-CE Başkanı

Geri