15. Dünya Usul Hukuku Kongresi
 
 
  15th World Congress for Procedural Law
  İstanbul
  25-28.MAYIS,2015
     
KATEGORİ  
Hukuk
YER   İstanbul
TARİH   25-28.MAYIS.2015
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Uluslararası Usul Hukuku Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Sheraton Maslak Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Empathy M.I.C.E.
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.iapl2015.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Bizler, Türk usul hukukçuları ve ülkemiz adına, 15.Dünya Usul Hukuku Kongresi'nin Mayıs 2015'te İstanbul'da düzenleneceğini belirtmekten büyük bir kıvanç duymaktayız. Kongre, 25-28 Mayıs tarihleri arasında 4 gün sürecek olup İstanbul Maslak'ta bulunan Sheraton Oteli'nde düzenlenecektir.

Program, 25 Mayıs günü öğleden sonra başlayacaktır. Açılış seremonisinin ardından açılış konuşmaları yapılacaktır. Kongre'nin ilk gününde 'Özel Hukuk ve Ceza Hukukunda Geçici Hukuki Koruma Yolları' ve 'Miktar Olarak Küçük Uyuşmazlıklar ve Basit Yargılama Usulü' tartışılacaktır. İkinci gün, 'Dolaşım Hakkına İle İlgili Özel 'Hukuka İlişkin Kısıtlamalar ve 'Şahsi Nitelikte Zorlayıcı Kararlar' başlıkları ele alınacaktır. Üçüncü gün ise 'Kurumsal Reformlar' ve ‘Yargısal Yollar’ değerlendirilecektir. Kongrede, İngilizce, Fransızca, Türkçe ve İspanyolca simultane çeviri yapılacaktır.

Kongrenin yapılacağı şehir 300 bin yıllık benzersiz bir tarihe sahip olup, iki kıtayı birbirine bağlayan bu şehirde katılımcılar böyle bir tarihi geçmişi yakından görme ve yerel yaşamın bir parçası olma fırsatını yakalayabileceklerdir. İstanbul'u daha yakından tanımak isteyenler için kültürel ve tarihi turlar düzenlenecektir. 28 Mayıs'ta Kongre bitiminde, Boğaz'da bir tekne içinde gala yemeği verilecektir. Teknenin boğazda seyri sırasında Türk mutfağının lezzetli yemeklerinin tadına bakabilecektir. Tarihi ve kültürü biraz daha yakından incelemek isteyenler için Topkapı Müzesi, Ayasofya, Sultanahmet Cami ve Tarihi Yarımada'da bulunan diğer tarihi yerlere tur düzenlenecektir. Katılımcılar Türk mutfağından çeşitli örneklerin tadına bakma şansına sahip olacaklardır.
Dünya Kongresi'ne katılım için gerekli bilgilere internet sayfamızdan erişebilir ve katılım başvurusu yine internet sayfamızdan yapılabilir. Katılımcılar Sheraton Maslak'ta kalabilirler. Metro ulaşımının olduğu diğer otellerde kalma olanakları daha sonra açıklanacaktır. Zaman kazanma amaçlı olarak, Kongre boyunca tüm katılımcılara ücretsiz öğle yemeği verilecektir.

Sizleri İstanbul'a davet etmekten ve Kongre'nin yaratacağı bilimsel şölenin yanı sıra bu şehrin güzelliklerini deneyimleme fırsatı sunmaktan memnuniyet duyuyoruz.

15. IAPL Dünya Kongresi
Organizasyon Komitesi

Prof. Dr. Hakan Pekcanitez (Kongre Başkanı)
Prof. Dr. Muhammet Özekes
Doç. Dr. Murat Atalı
Doç. Dr. Ali Yeşilırmak

Geri