1. Ulusal Adolesan Sağlığı Kongresi
 
  
  Diyarbakır
  17-20.EYLÜL,2015
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Diyarbakır
TARİH   17-20.EYLÜL.2015
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Adolesan Sağlığı Derneği
-Dicle Üniv. Tıp Fakültesi,
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı

ETKİNLİK MERKEZİ   Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Baha Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://adolsag2015.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sevgili Adolesan Dostları;

Adolesan Sağlığı Derneği 2004 yılında kurulmuş olup, 2012 ve 2013 yıllarında Uluslararası Adolesan Sağlığı Derneği’nin (IAAH) Avrupa ve Dünya Adolesan kongreleri derneğimiz işbirliği ile Türkiye’de yapılmıştır. Ayrıca derneğimiz ulusal sempozyumlar düzenleyerek adolesana sağlık hizmeti veren görevlilerin bir başka deyişle adolesan dostlarının eğitimine katkı sağlamıştır. Bu yıl ise 1. Ulusal Adolesan Sağlığı Kongresi’ni Diyarbakır’da yapmanın ve sizlerle beraber olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kongremizde adolesan sağlığı ile ilgili diğer konular yanında özellikle adolesan jinekolojisini ele alacağız. Kongremiz 17 Eylül 2015 tarihinde Dicle Üniversitesi Kongre merkezinde başlayacaktır.

Multidisipliner bir yaklaşım gerektiren adolesan sağlık hizmeti geniş bir sağlık camiasını ilgilendiren bir konudur. Zengin konu perspektiflerinin yanı sıra toplumu ve özellikle bölgemizi ilgilendiren Çocuk Gelinler ve Cinsel İstismar konularına da temas edeceğiz. Bu yıl Adolesan Sağlığı ve Jinekoloji konusunda gelişmeleri birlikte değerlendirmek için ülkemizin çeşitli üniversitelerinin tıp fakültelerinden çok değerli bilim insanlarını bilgilerini bizimle paylaşmaları için davet edeceğiz. Kongremiz kapsamında ayrıca bir kurs ve bir atölye yer alacak ve bunlar jinekolog ve psikologların yönetim ve eğitimin de gerçekleştirilecektir.

Sosyal programımızı beğeneceğinizi umduğumuz yöresel zenginliklerle süsledik. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır’ın tarihi mimarisini ve dünyanın en uzun surlarını gezmenin yanı sıra bir Asur kenti olan Eğil ilçesinde turizmin her çeşidini ve güzelliklerini görmenin heyecanını yaşayacağız. Güneydoğunun geleneksel ‘Eyvan gecesiyle’ bölge müziği ve kültürünü görme fırsatımız olacaktır. Kongre boyunca yöre mutfağına ait güzellikleri her vesileyle sunmaya çalışacağız. Yine Mezopotamya’nın tarihi ve kültürel güzelliklerini barındıran Mardin ilini ve Dara kalıntılarını ziyaret etme fırsatımız olacaktır. Bilimsel paylaşımın yanı sıra kongremizin gerçekleşeceği, ülkemizin tarihi ve doğal güzellikleriyle vazgeçilmez bölgelerinin başında yer alan Diyarbakır’da sosyal programın da etkin olacağına inanıyor ve unutulmayacak anlar geçireceğinizi ümit ediyoruz. Gün boyu devam edecek bilimsel oturumların yanında, dostlukların paylaşılacağı bir sosyal program ile sizleri dinlendirmeyi ve hoşça vakit geçirmenizi amaçlamaktayız. Katılımınız bize güç verecektir.

Bu yıl yapılacak olan kongremizin, Adolesan Sağlığı’na katkıda bulunması dileğiyle, sizlere sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.




Prof. Dr. Oya Ercan
Adolesan Sağlığı Derneği Başkanı

Kongre Eşbaşkanı


Prof. Dr. Kenan Haspolat
Dicle Üniversitesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Ana Bilim Dalı Başkanı

Kongre Eşbaşkanı


Geri