DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Saygıdeğer Katılımcılar,
Çanakkale yeniden dirilişin, yenilmez denilen Batının vatan ve iman sevgisi karşısında diz çöküşünün, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yolunun açılışının, yüzyıldır süren katliam ve soykırımın sona erişinin, Türkün (Osmanlının) onurunun kurtuluşunun, Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıkışının adıdır. Aynı zamanda Çanakkale 253 bin şehidimizin kanlarıyla kazanılmış Deniz Zaferinin ve ardında 9 ay kadar süren kara savaşlarının yaşandığı mukaddes topraklardır. Türk insanının gönlünde müstesna bir yeri olan Çanakkale’de, Deniz Zaferinin 100. Yılı münasebetiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Tarla Bitkileri Bilimi Derneği olarak 7-10 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 11. Tarla Bitkileri Kongresinde sizleri aramızda görmek bizleri mutlu edecektir.
Kongreler değerli bilim insanlarının, ülkemizin muhtelif yörelerinde yapmış oldukları bilimsel çalışmaların akademik ölçekte tartışıldığı, bilgi alışverişinde bulunulduğu ve tanışıldığı alanlardır. Yılaşırı olarak tertiplenen Tarla Bitkileri Kongrelerinin onbirincisinde de, diğer kongrelerde olduğu gibi, tahıllar, endüstri bitkileri, yemeklik dane baklagiller, tıbbi ve aromatik bitkiler ile çayır-mera ve yem bitkilerinin yetiştiriciliği, ıslahı, biyoteknolojik çalışmaları ile bu temel konularla bağlantılı diğer bilimsel eserlere yer verilecektir.
Kongreler gibi bilimsel toplantılarda sunulan ve yayınlanan eserler akademik puanlamada maalesef arzulanan yere sahip değildir. Bu durum ister istemez böyle toplantılarda bilimsel seviyesi daha düşük eserlerin yer almasına vesile olmaktadır. Bu durumun bir nebze önüne geçebilmek, bilhassa genç bilim insanlarının daha iyi yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla, bu kongrede arzu eden araştırmacıların eserlerinin özet olarak yayınlanması düşünülmektedir. Özetleri yayınlanacak eserlerin daha sonra bilimsel dergilerde yayınlanması mümkün olmaktadır. Böylelikle Kongrede bilimsel değeri yüksek eserlerin daha çok yer alması sağlanabilecektir. Aynı zamanda seçilmiş bildiriler Tarla Bitkileri Bilimi Derneği tarafından çıkarılan Turkish Journal of Field Crops dergisinde yayınlanacaktır.
11. Tarla Bitkileri Kongresinde bilimsel eserlerin tartışılması üç gün sürecek, dördüncü gün Gelibolu’da savaş alanlarının ve savaşın anlam ve öneminin rehber eşliğinde anlatılacağı gezi düzenlenecektir. Diğer taraftan Kongreye katılmayı düşünen bilim insanlarının eşleri için de ayrı bir gezi ve tanıtım programı hazırlanacaktır. Konaklama yerleri ile ilgili ayrıntılı bilgi II. Duyuru ile duyurulacaktır.
Kongremizin siz değerli katılımcıların katkılarıyla ülkemiz ve dünya bilimine yararlı olması ve bilimsel düzeyinin ve katılımının yüksek olması dilekleriyle saygılar sunuyorum.
Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı
Prof.Dr. Ahmet GÖKKUŞ
|
|
|