1. Uluslararası Gelişimsel Pediatri Kongresi ve
  2. Ulusal Gelişimsel Pediatri Kongresi
 
  1st International Developmental Pediatrics (IDP) Congress and the 2nd National Developmental Pediatrics Congress
  İstanbul
  2-5.ARALIK,2015
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İstanbul
TARİH   2-5.ARALIK.2015
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Gelişimsel Pediatri Derneği
-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   FTS Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.idpcongress.org/tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarım,

Sizleri bir sene sonra, Uluslararası Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında 2-5 Aralık 2015’te İstanbul’da gerçekleştireceğimiz 1. Uluslararası Gelişimsel Pediatri Kongresi ve 2. Ulusal Gelişimsel Pediatri Kongresi’ne davet etmek istiyorum.

Dünyanın pek çok ülkesinde engelleri, özel gereksinimleri, gelişimsel zorlukları ve riskleri olan milyonlarca çocuk, yeterli destek görmemekte ve daha gelişmiş ülkelerde ulaşabilecekleri gelişimsel potansiyellerine ulaşamamaktadır. Bu eşitsizliğin nedenleri çok boyutludur; ancak önemli ve giderilebilir bir neden, bu alandaki güncel bilimin uzmanlara aktarılamaması, politikalara ve uygulamalara yansıtılamamasıdır. Dünyanın her ülkesinde tüm çocuklara ulaşmakla görevli çocuk hekimleri ve sağlık çalışanları, bu eşitsizliği gidermek için önemli bir fırsat ve sorumluluğa sahiptir. Gelişimsel Pediatri bu fırsat ve sorumluluğun çocuklar ve aileleri yararına en üst düzeyde kullanılabilmesini amaçlar. Uluslararası Gelişimsel Pediatri Kongresi, farklı koşullarda gelişen çocukların yaşadıkları bu eşitsizliği gidermek için çalışan klinisyenleri, araştırmacıları ve politika geliştiricileri biraraya getirmeyi amaçlamaktadır.

Dünyanın pek çok ülkesinden uzmanların katılımı ile İstanbul’da yapılacak olan birinci kongrede, sizlerin katılımı ile, “Uluslararası Gelişimsel Pediatri Birliği”ni kurmayı amaçlıyoruz. Uluslararası Gelişimsel Pediatri Kongresi iki yılda bir Uluslararası Engelliler Günü olan 3 Aralık’ta düşük ya da orta gelirli bir ülkede düzenlenecektir.

1.Uluslararası Gelişimsel Pediatri Kongresi, Gelişimsel Pediatri Derneği ve Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenmektedir. Kongre, UNICEF Orta ve Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Ofisi (UNICEF-CEECIS), UNICEF Türkiye, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı ve çok sayıda kuruluş tarafından desteklenmektedir.

Kongre’nin ana teması “Erken Çocukluk Döneminde Gelişimsel Zorluklar ve Engellere Yaklaşım”dır. Kongre programında farklı ülkelerden uzmanların katılımı ile çok sayıda bilimsel sunum, panel, çalıştay ve araştırma sunumu yer alacaktır. Uluslararası düzeyde geliştirilen ilk araç olan “Uluslararası Gelişimi İzleme ve Destekleme Rehberi (U-GİDR)”nin kongrede tanıtımı yapılacak ve İngilizce, Rusça, İspanyolca, Türkçe olmak üzere dört farklı dildeki kurslarda uygulayıcı eğitimi verilecektir. Ayrıca kongrede, özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde erken çocukluk döneminde gelişimsel zorlukları saptamak ve sağaltmak amacıyla geliştirilen pek çok kanıta dayalı yenilikçi yöntem yer alacaktır.

Kongre, başta çocuk hekimleri olmak üzere, aile hekimi, halk sağlığı, çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, fizyoterapi, çocuk gelişimi ve eğitimi, dil ve konuşma terapisi, ergoterapi, erken destek (müdahale), özel eğitim, sosyal hizmetler ve diğer alanlarda gelişimsel zorlukları ve engelleri olan çocukların ve ailelerinin desteklenmesi için çalışan uzmanları ve ailelerini bir araya getirecek; bilgi, deneyim, tutku ve hayallerimizi paylaşmamızı sağlayacaktır.

Uluslararası Gelişimsel Pediatri Kongresi’nin dili İngilizce’dir. Uluslararası kongrenin 2. Ulusal Gelişimsel Pediatri Kongresi ile birleşmesi nedeniyle ve ayrıca UNICEF-CEECIS bölgesindeki ülkelerin gereksinimleri doğrultusunda Türkçe ve Rusça’ya eşzamanlı çeviri sağlanacaktır.

1.Uluslararası Gelişimsel Pediatri Kongresi’nde buluşmak umudum ve saygılarımla,

İlgi Ertem
Kongre Başkanı

Geri