3. Dokuz Eylül Geriatri Günleri
 
  
  İzmir
  21-21.EYLÜL,2015
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İzmir
TARİH   21-21.EYLÜL.2015
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Dokuz Eylül Üniversitesi Geriatri Bilim Dalı

ETKİNLİK MERKEZİ   Sabancı Kültür Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Dalya Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://dokuzeylulgeriatrigunleri.com/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,


Dokuz Eylül Geriatri Günleri kapsamında 2013 yılında ‘Başarılı Yaşlanma’ ve 2014’te ‘Yaşlılarda Deliryum’ konusunu her yönüyle ele aldık. Geriatrik olgularla ilgilenen başta tüm branşlardan hekimler olmak üzere, pratisyen ve aile hekimleri, hemşire, psikolog, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanı dahil çok sayıda sağlık çalışanının katılımı ile gerçekleşen bu toplantıların başarıyla tamamlanması, bizlere yeni projeler yapma gücü ve heyecanı verdi.

Dokuz Eylül Geriatri Günleri’nin üçüncüsü, 21 Eylül 2015’te ‘Dünya Alzheimer Günü’nde yapılacaktır. Bildiğiniz gibi; çok değil, bundan yalnızca bir iki dekat öncesine kadar, geriatrik olgularda ‘hastalık’ deyince akla ilk önce kardiyovasküler ya da onkolojik hastalıklar gelirdi; insanlar bu hastalıklardan korunmanın, hekimler ise varsa erken teşhisin yollarını arardı. Bilimdeki hızlı ilerlemeler bu hastalıklara bağlı mortalitenin azalmasını ve beklenen yaşam süresinin uzamasını sağladı. Böylece dünyada ve ülkemizde sayısı artan geriatrik olguların korkuları ve şikayetleri de değişti. Günümüzde artık, her gün yüzlerce insan ‘unutkanlığım var’ diyerek hekime başvurmaktadır ve kendisi ya da sevdiklerinin Alzheimer hastası olmasından ciddi endişe duymaktadır. Bu nedenle bir yandan bilim insanları, çağımızın korkulu rüyası haline gelen Alzheimer Hastalığı’na erken tanı koyabilmek, etkili tedavi seçenekleri geliştirmek, hastalık fizyopatolojisini aydınlatmak için çalışmalar yapıp toplantılar düzenlerken; diğer yandan Alzheimer hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak, sosyalleşmelerini sağlamak ve hasta yakınlarının hayat kalitesini arttırmak amacıyla çok sayıda sosyal proje üretilmektedir.

Bu toplantı, Türkiye’de Alzheimer hastası ile karşılaşan, bu konuda deneyimi ve bilimsel çalışmaları olan geriatrist, nörolog, hemşire, psikolog gibi farklı disiplinlerin değerli üyelerini bir araya getirmek ve hastalığı epidemiyolojisinden kliniğine, tedavisinden bakıcı tükenmişliğine kadar her yönüyle ele almak amacıyla, Dokuz Eylül Üniversitesi Geriatri Bilim Dalı tarafından düzenlenecektir.

21 Eylül 2015 ‘Dünya Alzheimer Günü’nde tüm dünya Alzheimer hastalığını tartışıyor olacak. Bizler de aynı gün, İzmir Sabancı Kültür Merkezi’nde, 3. Dokuz Eylül Geriatri Günleri aracılığıyla onların arasında yer almış olacağız. Bu anlamlı günde, konuya ilgi duyan tüm sağlık çalışanlarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Saygılarımla…

Sempozyum Başkanı

Prof. Dr. Ahmet Turan IŞIK

Geri