41. Ulusal Fizyoloji Kongresi
  
  Çanakkale
  9-13.EYLÜL,2015
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Çanakkale
TARİH   9-13.EYLÜL.2015
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Çanakkale Onsekiz Mart Üniv. Tıp Fakültesi Fizyoloji AD.
-Türk Fizyolojik Bilimler Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Çanakkale Onsekiz Mart Üniv. Troia Kültür Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Interium Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.fizyolojikongresi2015.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,

İlk kongremizin yapılmasından bu yana 43 yıl geçti. Sadece 1980 ve 1982 yıllarında yapamadığımız kongrelerin dışında ne mutlu bize ki her yıl toplandık, bilgi ve deneyimlerimizi paylaştık. Elbette bu kongrelerde birbirimizle tanıştık, eğlendik ve sadece bilim insanı tarafımızı değil sosyal kimliğimizi de meslektaşlarımıza gösterme fırsatı bulduk. Bu yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı olarak 9-13 Eylül 2015 tarihleri arasında 41. Ulusal Fizyoloji Kongresine ev sahipliği yapmaktan ve siz değerli meslektaşlarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız.

Kongre programının her anlamda doyurucu olması için Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Yönetim & Bilim Kurulu üyeleri ve bizler yoğun bir gayret içindeyiz. Kongrenin bilimsel programı kapsamında biri açılış ve beş tanesi genel (plenary) olmak üzere toplam altı adet davetli konferansa yer verilmiştir. Ayrıca, programda konu odaklı ve araştırma bulguları sunulan çok sayıda sempozyumlar, güncel bilimsel konuların uzmanlarınca tartışılacağı iki adet panel, standart sözlü ve poster sunumları bulunacaktır ve genç̧ araştırmacıların özgün çalışmaları, poster ve sözlü bildirileri ödüllendirilecektir. Kongrenin ilk günü düzenlenecek kurslarla özellikle genç fizyologlara teorik ve/veya uygulamalı eğitim fırsatı sunulacaktır.

Bu yıl kongremizde sunulacak tüm bildiri özetleri hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlanacaktır. İngilizce özetler FEPS’in uluslararası prestijli bilimsel dergisi Acta Physiologica’da “supplement” olarak yayınlanacak ve “Web of Science” sisteminde görünecektir.

Fizyoloji kongreleri, mesleğimizin geleceğinin güvencesi olan genç araştırmacılara ulaşmayı ve katılımlarını en yüksek düzeyde sağlamayı hedeflemektedir. Bu amaçla güçlü bilimsel yönü kadar kongrenin ekonomik olarak uygun koşullarda gerçekleştirilmesine de çalışılmış ve kayıt ücretleri önceki yıl profilinde tutularak, artış yapılmamıştır.

Çanakkale’nin tarihi ve doğal zenginliklerini sizlere gösterebilmek amacıyla doyurucu bir sosyal program da kongre etkinlikleri arasında yer alacaktır. Ayrıca, 2015 yılının tarihe yön vermiş ve çok önemli sonuçlar ortaya çıkarmış olan Çanakkale Savaşlarının 100.yıldönümü olması nedeniyle uzman rehberler eşliğinde yapacağımız tarihi yarımada gezisinin ilerleyen yıllarda kongre anılarımız içinde çok özel bir yer tutacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Homeros’un İlyada destanında anlattığı toprakları birlikte gezme ve öğrenme şansı bulacağız.

Hiç şüphe yok ki bilimsel ve sosyal anlamda doyurucu bir kongre yapabilmemiz için bizim hazırlıklarımızdan daha önemli olan siz değerli meslektaşlarımızın katılımı olacaktır. Ne kadar çok isek ve ne kadar fazla paylaşırsak ürettiğimiz anlar o kadar kıymetli olacaktır. Bu nedenle, Fizyoloji bilimine gönül veren meslektaşlarımızın kongreye katkılarını ve katılımlarını bekliyor, hepinizi Çanakkale'ye yürekten davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Kongre Eş Başkanları

Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu
TFBD Yönetim Kurulu Başkanı


Prof. Dr. Mustafa Edremitlioğlu
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji AD Başkanı

Geri