6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)
  
  Van
  7-11.EKİM,2015
     
KATEGORİ  
Veteriner ve Hayvancılık
YER   Van
TARİH   7-11.EKİM.2015
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Rescate Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://vetgida2015.yyu.edu.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Katılımcılar,

Gıda Hijyeni ve Teknolojisi alanındaki son gelişmelerin sunulup tartışılacağı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi’ni 7-11 Ekim 2015 tarihlerinde Van’da gerçekleştirecek olmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz.

Çiftlikten sofraya Gıda Güvenliği ve Veteriner Halk Sağlığı kavramları son yıllarda tüm dünyada ve özellikle Avrupa Birliği’ne uyum çalışmalarının da etkisiyle ülkemizde de büyük bir önem kazanmıştır. Bu bağlamda, gerek hayvanlardan, gerekse hayvansal gıdalardan kaynaklanan infeksiyon ve intoksikasyonların önlenmesinde, ayrıca Gıda hijyeni ve güvenliğinin sağlanmasında Veteriner Hekimlere çok önemli görevler düşmektedir.

Tüm dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de kurumlar arası ve sektörel alanlarda bilgi



paylaşımı gittikçe daha da önem kazanmaktadır. Bu noktadan hareketle kongremizde, hayvansal kaynaklı gıdaların hijyen ve teknolojisine yönelik konularda faaliyet gösteren üniversitelerin ilgili bölümleri başta olmak üzere, kamu ve özel sektörde gıda hijyeni ve teknolojisi, gıda güvenliği ve halk sağlığı konularında araştırma, analiz, üretim, muayene ve kontrol sorumlulukları taşıyan kişileri bir araya getirerek, dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeler ışığında bilimsel ve teknolojik yenilikleri değerlendirmek, sorunlarımızı paylaşmak ve çözüm önerileri üretmek hedeflenmektedir. Ayrıca, gıda üretimi, analizi ve hijyeninin sağlanması ile ilgili üretim ve/veya satış yapan firmaları hedef kitlelerle buluşturarak bu alandaki yeniliklerin tanıtılması sağlanacaktır.

Bu amaçla, iki günlük bilimsel program süresince kongre ana başlıkları çerçevesinde yerli ve yabancı bilim insanlarının güncel konularda yaptıkları araştırmaların gerek sözlü gerekse poster bildiri olarak sunulması ve sonuçların tartışılması yanında bilimsel ve teknolojik gelişmelerin değerlendirileceği, alanımızla ilgili sorunların tartışılacağı çalıştay veya özel oturumlara da yer verilmesi planlanmaktadır.

Kongremizde, ülkemizin farklı üniversiteleri ile kurumlarından ve yurt dışından gelecek konuşmacıları dinleme ve son gelişmeleri öğrenme fırsatı bulacağız. Aynı zamanda yeni dostlukların oluşmasına da ortam yaratılmış olacak. Bilindiği üzere, kongrelerin bilimsel konuların güncel olarak ortaya konulduğu ve tartışıldığı ortamlar olması yanı sıra sosyal birlikteliği sağlama gibi bir misyonu da bulunmaktadır. İki günlük yoğun bilimsel programın ardından hazırlanan sosyal program ile, katılımcılara Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerini görme ve yaşama fırsatı sağlanacak, ayrıca misafirlerimiz Van Gölü kıyısında muhteşem bir Van Kahvaltısı yapma şansını yakalamış olacaklardır.

Kongremizin ülkemiz, mesleğimiz ve katılımcılar açısından olumlu ve güzel gelişmelere vesile olması temennisiyle doğunun incisi Van’ın güzel sonbaharında birlikte olmayı diliyor, hepinize selam ve saygılar sunuyorum.

Kongre Düzenleme Kurulu adına
Prof. Dr. Yakup Can SANCAK

Geri