Medeni Kanun ve Borçlar Kanunu'nun 90. Yılı Uluslararası Sempozyumu
  
  İstanbul
  17-20.ŞUBAT,2016
     
KATEGORİ  
Hukuk
YER   İstanbul
TARİH   17-20.ŞUBAT.2016
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.90yildamedenihukuk.com/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Hukukçular ve Hukuk Dostları,

Cumhuriyetimizin kurulmasını takiben laik esaslara dayalı yeni bir hukuk düzeninin ülkemize kazandırılması amacıyla büyük bir hukuk reformu başlatılmış ve bu reformun ilk adımı olarak İsviçre Medeni Kanunu’nun Fransızca metninden çevrilmesi suretiyle 17 Şubat 1926 tarihinde Türk Kanunu Medenisi kabul edilmiştir. 22 Nisan 1926 tarihinde Borçlar Kanunu kabul edilmiş ve bu adım, başlatılan reformun ikinci halkasını oluşturmuştur.

Türk Medeni Kanunu 2002 yılında, Türk Borçlar Kanunu ise 2012 yılında değişmekle birlikte, bu değişiklikler de büyük ölçüde İsviçre Medeni Kanunu ve Borçlar Kanunu esas alınarak gerçekleştirilmiş ve her iki Kanunun da özüne sadık kalınmıştır. Ülkemizde hukuk reformunun başlangıç tarihi olarak da benimsenen Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 90. yılına ithafen Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde 17-18-19-20 Şubat 2016 tarihlerinde bir Sempozyum düzenlemekteyiz.

Sempozyumumuzun konusu Medeni Hukuk ve ayrılmaz bir parçası olan Borçlar Hukuku alanına giren, kişiliğin başlangıcından sona ermesine kadar hem gerçek hem de tüzel kişileri ilgilendiren tüm temel hukuki kavram ve kurumlardır. Katılımcıların konu seçimlerinde ilgi duydukları alanı rahatlıkla tercih edebilmelerini sağlamak amacıyla herhangi bir konu kısıtlaması yapılmamıştır. Amacımız Medeni Hukukun her boyutu ile tartışılmasını sağlamak, böylece alana önemli bir katkıda bulunmaktır.

Medeni Hukuk alanında bugüne kadar değerli katkılar veren Türk ve İsviçreli hukukçuların mümkün olan en geniş katılımla bir araya gelmesi, akademisyen, hâkim ve avukatların teorik ve pratik düzeyde konuları tartışmasının sağlanması Sempozyumun çıkış noktasıdır.

Düzenleme komitesi olarak, Medeni Hukuk alanına emek vermiş hukukçuları bir araya getirmek ve Sempozyumumuzu büyük bir Medeni Hukuk şölenine dönüştürmek amacındayız. Bu amacımıza ulaşmakta sizlerin desteği ve katılımı bizlere güç ve onur verecektir.

Tüm hukukçuları ve ilgili herkesi Sempozyumumuza davet ediyoruz.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal
Kadir Has Üniversitesi
Hukuk Fakültesi Dekanı


Geri