20. EOG Ege Onkoloji Günleri
  
  İzmir
  28-30.MART,2016
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İzmir
TARİH   28-30.MART.2016
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi

ETKİNLİK MERKEZİ   Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Dalya Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://eog2016.com/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sayın meslektaşlarım,

Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak “XX. Ege Onkoloji Günleri” kapsamında düzenlediğimiz “Endokrin Kanserler Sempozyumu” ve “Kanser ve Genetik Kursu” 28-30 Mart 2016'da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi'nde geçekleştirilecektir.

Endokrin Kanserler sempozyumundaki amacımız çok hızlı artış gösteren tiroid kanserleri, hipofiz tümörleri, nöroendokrin kanserler gibi malignitelerin üzerinde durmak, tanı ve tedavilerindeki son yenilikleri tartışmaktır. Bu sempozyumun hedef kitlesi endokrinologlar, cerrahlar, beyin cerrahları, gastroenterologlar, radyologlar, nükleer tıpçılar, patologlar, medikal ve radyasyon onkoglarıdır.

Onkolojinin temel konularında her yıl düzenlediğimiz kurslardan bu yılın konusu “Kanser ve Genetik” tir. Lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi asistanları ve uzmanlarına yönelik kursumuzun amacı kanserin genetik temeli, genetik faktörlerin prognostik önemi, kanser tedavisi ve tanısında kullanılan genetik testler gibi konuların üzerinde durulacaktır.

Bu sempozyum; EÜTF Endokrinoloji BD, Nükleer Tıp AD, Genel Cerrahi AD, Medikal Onkoloji BD, Radyasyon Onkolojisi AD, Pataloji AD, Radyoloji AD ve Tıbbi Genetik AD' larının katkılarıyla düzenlenmektedir. Ayrıca, bu sempozyumda bölgemizdeki endokrin kanserlerin istatistikleri ve farklı merkezlerin sonuçları sunulacaktır.

XX. Ege Onkoloji Günlerinin kapsamında gerçekleştirilecek; “Endokrin Kanserler Sempozyumu” ve “Kanser ve Genetik Kursu” ile meslektaşlarımıza ve temel bilimcilere çok yararlı olmasını umuyoruz.


Prof Dr Ayfer Haydaroğlu
EÜ Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü

Geri