DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Merhaba,
İlk Türkiye Gıda Kongresi 25-27 Nisan 1978 tarihinde, Gıda Teknolojisi Derneği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ortaklaşa yapılmıştı. 12. ulusal kongremizi 05-07 Ekim 2016 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile ortaklaşa olarak Edirne'de Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenliyoruz. Ulusal nitelikteki Türkiye Gıda Kongrelerini sırası ile Ankara (1.; 2.; 3.; 4.; 5.; 6 ve 7.), Bursa (8.), Bolu (9.), Erzurum (10.) ve Hatay (11.) olarak ve ayrıca uluslararası kongre olarak 03-06 Kasım 2010'da Antalya'da "1st International Congress on Food Technology" ve 05-07 Kasım 2014'te Kuşadası'nda "2nd International Congress on Food Technology" düzenlemiştik. Şimdi Türkiye'nin öbür ucu Edirne'deyiz.
Kongre dili Türkçedir.
Aynı merkezde 04 Ekim 2016 salı günü sembolik bir ücret ile Gıda Mikrobiyolojisi ve Bitkisel Yağ Analizleri kursları düzenlenecektir. Edirne ve Balkan turları için sosyal programlar bölümüne bakınız.
Her bildiri için Kayıt ve Bildiri Gönderimi sayfasından yeni kayıt yapılmalıdır. Bunun için öncelikle Bildiri Düzenleme Kuralları sayfası ziyaret edilmelidir.
Kabul edilen sözlü ve poster bildirilerin sadece özetleri kitap olarak basılacak, ayrıca CD'de elektronik ortamda çoğaltılacaktır. Bütün bildiri özetleri ayrıca www.gidadernegi.org arşiv adresinde şifresiz ve ücretsiz olarak tüm ilgililerin erişimine açılacaktır.
Türkiye 12. Gıda Kongresi'nin Trakya Üniversitesi ile birlikte düzenlenmesindeki temel faktörler arasında Edirne'nin tarihi ve turistik dokusu ve orada beraber çalışabileceğimiz güçlü bir ekip olması bulunuyor. Bu kongre, henüz Edirne'yi görmemiş ve Edirne'ye doyamamış meslektaşlarımız için iyi fırsat olacaktır. UNESCO Dünya Mirası Komitesi tarafından Dünya Mirası Listesine alınan Selimiye Cami ve Külliyesi pek çok yabancı turist tarafından geziliyor. Sultan II. Bayezıd Külliyesi Sağlık Müzesi ve daha birçok tarihi eser, kongre katılımcılarının akıllarından çıkmayacaktır.
Kongrelerin bilimsel bilgi paylaşımı dışında bir diğer önemli işlevleri de meslektaşlarımızı bir araya getirmektir. Aynı akademik birimde olsa bile, insanların birbirini yeterince tanıyamadığı, yalnızlaştığı günümüzde bu gibi etkinlikler ile farklı ortamlarda bir arada olmak da önem kazanıyor.
Hatay kongresindeki erken ve standart kayıt tarihi dışında geç kayıt tarihi uygulamasını bu kongremizde de tekrarlıyor ve meslektaşlarımızdan en geç 01 Mayıs 2016 tarihine kadar bildiri özetlerini sisteme yüklemelerini bekliyoruz. Bu tarihe kadar gelen bildirileri değerlendiririz ve kabul edilen bildirilere erken kayıt tarihi fırsatı sağlarız. 02 Mayıs- 01 Eylül 2016 tarihleri arasında da bildiri başvurusu kabul edeceğiz ama bunlardan kabul edilenlere "geç kayıt ücreti" uygulayacağız. Buna göre hiçbir koşulda bu sayfada ilan edilen takvimlerde bir değişme olmayacaktır. Yeterince esnek bir takvim meslektaşlarımıza sunulmuştur.
Yine Hatay kongresinde uyguladığımız ve oldukça övgü alan genç biliminsanlarından oluşan bilimsel değerlendirme kurulunu bu kongremizde de tekrarlıyoruz. Çoğu kongrede görmeye alıştığımız, mesleğimizin duayeni denilecek isimler yerine yepyeni isimler görüyorsunuz. Bu meslektaşlarımızın çoğu için, artık bu platformlarda Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi olma zamanı çoktan geldi. Bu seçim, ustaya saygısızlık değil. Tam tersine, ustalarımızın yetiştirdiği genç akademisyenleri bu platformlarda değerlendirmemizin, ustalar için onur verici olduğunu düşünüyoruz.
Sevgi ve saygılarımla,
Prof. Dr. A. Kadir HALKMAN
Türkiye 12. GIDA Kongresi Başkanı
|
|
|