3. Nörometabolik Dismorfoloji Sempozyumu
  
  İstanbul
  10-12.MART,2016
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İstanbul
TARİH   10-12.MART.2016
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türk Pediatri Kurumu
ETKİNLİK MERKEZİ   Barboros Point Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Motto Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.nmd2016.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız;

Üçüncü Nörometabolik Dismorfoloji Sempozyumu’nun 10-12 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul’da yapılacağını sevinçle duyurmak istiyorum.

Tüm ekzom dizileme yönteminin ve kromozomal mikroarray analizlerinin yaygınlaşması, nedeni bilinmeyen hastalıklarda genetik tanı oranını arttırmış, ortak patogenezi olan çok sayıda yeni hastalık grupları tanımlanmıştır. Bu toplantıda tüm ekzom dizileme ve kromozomal mikroarray klinik uygulamaları, vesiküler trafik bozuklukları ve golgi işleyiş bozuklukları gibi yeni yolaklarla ilgili hastalıkların yanı sıra genetik hastalıklarda tedavi uygulamaları tartışılacaktır.

İleri teknolojilerin genetikte kullanımı, nadir hastalıkları tanı, takip ve tedavisi odaklı bu interaktif sempozyumda isteyen her katılımcı konuşmacıdır. Her oturumda ana konular hakkında güncel ve öncelikli bilgiler değerli hocalarımız tarafından özetlendikten sonra sözlü bildiri sunumları yapılacaktır. Sözlü bildirilerde, ana konularla ilgili sendrom tanısına yönelik araştırmalar, tedavi deneyimleri, laboratuar çalışmaları ve olgu sunumlarına yer verilecektir. Ayrıca bu yıl ilk kez “Genetik te herhangi bir alanla ilgili olabilecek meslek hayatınızı etkileyen olgu” sunumları yapılacak ve “Genetik hayatımı değiştiren olgu” özel ödülü verilecektir.

Konuşmacıların değerli sunumları ile sempozyumun genetik, metabolizma ve nöroloji uzmanlarının ilgiyle ve heyecanla izleyebilecekleri bir bilim platform haline geleceğinin inancı içindeyim.

Bilgi ve deneyimleriniz ile zenginleşebilecek bu sempozyuma katılımınızdan ve sizleri bir kez daha ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Prof. Dr. Beyhan Tüysüz

Sempozyum Başkanı

Geri