2. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi
 
 
  2nd International Water and Health Congress
  Antalya / Kemer
  13-17.ŞUBAT,2017
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   Antalya / Kemer
TARİH   13-17.ŞUBAT.2017
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türkiye Halk Sağlığı Kurumu
-Karadeniz Teknik Üniversitesi
-İstanbul Üniversitesi
-Erciyes Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Rixos Sungate Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Ayder Organizasyon
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.suvesaglik.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
“Su” sahip olduğumuz en önemli doğal kaynaklardan birisi, belki de en önemlisi. Yaşam için vazgeçilmez. Yeryüzünün 3/4’ü sularla kaplı. İnsan vücudunun ise yaklaşık %70’i su. Su vücudumuzun işleyişinde var. Suyu içiyoruz, suyla ve suyun içinde yetişenleri yiyoruz. Vücudumuz suyun içinde de olabiliyor denizlerde, havuzlarda. Şifa da arıyoruz kaplıcalarda.

İşte tüm bu nedenlerle suyu etkileyen her şey insanı da, insan sağlığını da etkiliyor.

Artan nüfus, kentleşme, sanayileşme ve tarımsal faaliyetler bir yandan su kaynaklarında azalmaya, diğer yandan kirlenmeye neden oluyor. İklim değişikliğinin etkileri de su kaynaklarında azalmaya katkı sağlıyor.

“Su” o kadar çok boyutlu bir konu ki; pek çok sektör, kurum ve kuruluş su ile ilgili çalışmalar yapıyor. Bu nedenle suyun yönetimi çok paydaşlı bir yaklaşımın gerektiği belki de en temel konulardan birisi.

“Suya dair her şey” temasıyla 26-30 Ekim 2015 tarihleri arasında Uluslararası Katılımlı Ulusal Su ve Sağlık Kongresi’ni büyük bir başarıyla birlikte düzenledik. Konunun önemine binaen ve kongre sonrasında aldığımız olumlu geri bildirimler neticesinde, Kongremizi uluslararası niteliğe taşıyarak geliştirme ve gelenekselleştirme kararı aldık.

Bu düşüncelerle, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi işbirliğinde 2. ULUSLARARASI SU VE SAĞLIK KONGRESİ’ni 13 - 17 Şubat 2017 tarihlerinde Antalya Rixos Sungate Hotel’de yapacağız.

Kongremiz, ilkinde olduğu gibi “suya dair her şey” temasını ilke olarak benimsemiştir. Bu kapsamda, Kongremizde içme kullanma suları, ambalajlı sular (doğal kaynak suları, içme suları ve mineralli sular), yüzme suları, yüzme havuzları, kaplıcalar, tarımsal amaçlı su kullanımı, atık sular, su ürünleri, su kirliliği, su kalitesinin izlenmesi ve laboratuvarlar ile suyun yönetimi gibi konuları farklı boyutları ve güncel gelişmeler ışığında ele alacağız.

Temamıza uygun olarak katılımcı hedef kitlemizi de, bilimsel ve hizmetsel anlamda su ile ilgilenen herkes oluşturmaktadır. Başta sağlık ve tıp, su ürünleri, çevre mühendisliği, kimya, biyoloji, hidroklimatoloji ve ziraat alanlarında çalışanlar olmak üzere tüm akademisyenler, belediyeler, il özel idareleri, ambalajlı su üreticileri ve sanayicileri, su ürünleri üretici ve satıcıları, yüzme havuzu ve kaplıca işletmecileri, su dezenfeksiyon ürünlerini üreten ve satanlar, su kalitesi izlemesini yapanları kongremize bekliyoruz.


Prof. Dr. İrfan ŞENCAN
Kongre Başkanı

Geri