14. Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Kongresi
  
  Ankara
  1-3.MAYIS,2017
     
KATEGORİ  
Öğrenci Kongreleri
YER   Ankara
TARİH   1-3.MAYIS.2017
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Ufuk Üniversitesi
ETKİNLİK MERKEZİ   Ufuk Üniversitesi İncek Kampüsü
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.usbkykongresi.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kongresi’nin birincisi Odtü öğrencileri tarafından düzenlenmiştir. Bir sonraki sene tekrar Odtü ev sahipliği yapmış ve ilerleyen dönemlerde Ankara dışındaki üniversiteler düzenleme hakkı kazanmıştır. Ekim ayında gerçekleşen Akdeniz Üniversitesi’ndeki kongrede Ufuk Üniversitesi’nin adaylığı ve seçilmesi ile XIV. Usbky tekrar başkentte gerçekleşecektir.

Sosyal bilimler alanında lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı ulusal bir öğrenci kongresidir. 2017 Mayıs ayında gerçekleşecek olan kongre de; bilimin, rasyonelliğin konuşulduğu bir ortamda tartışma kültürünün yaşatılması ve öğrencileri akademik anlamda desteklenmesi amacıyla başlatılmıştır. Bilimsel çalışmalarını lisans döneminde geliştirmek isteyen kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve hukuk öğrencilerini aynı zamanda bu programlardan mezun yüksek lisans öğrencilerini kapsamaktadır. İlgili öğrenciler, düzenleme kurulu tarafından belirlenen başlıklar altında yazdıkları bildiriler ile katılım sağlayabilirler. Bu bildiriler kongrenin bilim kurulu tarafından incelenmektedir. Bilim kurulumuzca kabul edilen bildiriler belirlenen tarihte ilan edilecek ve hak kazananlar mayıs ayında sunum yapmaya davet edilecektir. Katılımcıların konaklama masrafı düzenleme kuruluna aittir.

Her yıl yüzlerce öğrenci ve akademisyeni buluşturan Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Kongresi’nde olabildiğince güncel konular ele alınmakta ve genç bir bakış ile değerlendirilmektedir.

XIV. Usbky Kongresi Düzenleme Kurulu

Geri