DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Değerli Bilim İnsanları
2020-2021 Öğretim yılında üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumunu iş disiplini, özverisi ve çalışkanlığı ile örnek aldığımız değerli büyüğümüz merhum Şaban AKPOLAT hocamızın anısına ithaf ediyoruz.
Üçüncü sempozyum zekayı “Akıl, Ahlak, Adalet, Adap” mottosu ile bütünleştirerek akıllı dönüşümü gerçekleştiren, katmanlı imalat, sanal gerçeklik ve yapay zekâ gibi uygulamaların sağlık hizmetlerinde görüntülemeyi nasıl etkilediğini tartışan oturumlar; önümüzdeki 35 yılda teknoloji üreten toplumların sağlık bakım sisteminin belirleyici dinamiklerini oluşturan biyoteknoloji, nanoteknoloji, moleküler biyoloji ve genetik, GE Teknolojileri, nesnelerin interneti ve sağlık bilişimindeki gelişmeler teknolojik yetkinliği olan sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesinde en temel unsur olacaktır.
Sempozyum kapsamında katılımcılara hızla gelişen tıbbi teknolojinin pediatrik, dental ve girişimsel görüntüleme alanlarına yansıması ve her geçen gün alana dahil olan yapay zeka teknolojileri ve yeni yaklaşımlar aktarılacaktır. Ayrıca tüm dünyada izleri silinemez ve geri döndürülemez değişime veya dönüşüme neden olan Covid-19 pandemi sürecinde radyolojide enfeksiyon yönetimi açısından hasta ve çalışan güvenliğini tehdit eden risk faktörleri ve elimine edilmesi gibi yaşamsal öneme sahip konular ele alınacaktır.
Günümüzde 50 farklı ülkenin ulusal strateji belgesini oluşturduğu yapay zeka, daha çok eğitim, sağlık, savunma ve finans sektörlerinde kullanılan, biyopolitik çağı biyoalgoritmik çağa dönüştüren, teknolojik tekillik distopyası olarak tanımlanmaktadır. Yapay zekanın nöral ağlar (derin öğrenme) ve tekrarlar üzerinden hızla öğrendiği hatta rüya gördüğü, gerçekte olmayan insan yüzleri yaratmada, sesi değiştirmede başarılı olduğu bildirilmektedir. Algoritmik rasyonel karar alma kapasitesine sahip yapay zeka , endüstri 4.0 (makinelerin işleri devralması) dönemini kapatarak, 5 GE teknolojileri ve innovasyon teması ile toplum 5.0 insan /toplum ve yaşam kalitesi devrimini başlatmıştır.
22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek sempozyum süreci boyunca bilimsel oturumlarda çağrılı konuşmacı olarak katkı verecek konunun uzmanı kıymetli akademisyen hocalarımızı, sempozyum tematik alanlarında bilimsel bildiri üreten ve sunan araştırmacılarımızı ve KÜN Akademik Personeli ve Öğrencilerimizi ve Ulusal düzeyde konuya ilgi duyan katılımcılarımızı aramızda görmekten mutluluk ve onur duyarız.
Sempozyum Başkanı
Prof. Dr. Vesile ŞENOL
|
|
|