DAVET |
KONAKLAMA |
LİNKLER |
İLETİŞİM |
Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri 1993'ten beri sürüyor. Ülkemizde şimdiye kadar üniversite danışma merkezlerini odağına alan dokuz tane bilimsel toplantı yapıldı. Ancak Boğaziçi Üniversitesi ilk kez bu toplantılara ev sahipliği yapıyor olacak. Şimdiye kadar olan toplantılarda ilkin İstanbul'daki üniversiteler, daha sonra ülke genelindeki üniversitlerin katılımı sağlanmaya çalışıldı. En son yapılan toplantının programında uluslararası katılım yer aldı.
Bu yılki toplantıyı Boğaziçi Üniversitesi öğrenci rehberlik ve psikolojik danışma birimleri (BÜREM ve BÜSÖD), Eğitim Bilimleri Bölümü ile işbirliği halinde düzenliyor. Yaşanmakta olan COVID-19 pandemisinden dolayı, bu 10. toplantı Zoom ortamında çevrimiçi olarak gerçekleşiyor.
Yaşanmakta olan dönemden dolayı sempozyum teması uzaktan üniversite psikolojik danışma hizmetleri olarak belirlendi.
Sempozyum 20 ve 21 Mayıs 2021 tarihlerinde yer alıyor. Program gündüz saatlerinde Türkçe, akşam saatlerinde İngilizce olarak planlandı. Sempozyumda çeviri ya da basılı materyal bulunmuyor. Sempozyuma katılım ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Akşam saatlerinde Batı’da yaşayan davetli meslektaşlarımız yer alıyor.
Sempozyum programına yalnızca üniversite psikolojik danışmanlığı üzerine olan çalışmalar kabul edilecek. Çalışmaların belirlenmiş sekiz konu başlıklarından birine uygun olması gerekiyor.
A. Hizmetlerin Kapsamındaki Dört Özne Grubuna göre Konular
1- Danışmanlık merkezi yönetiminin gözünden (yönetim, koordinasyon, yaygınlaştırma ve iş birliği gibi konular)
2- Danışman eğitimcisi ve gözetmeninin gözünden (uygulamacıların eğitim ve gözetimine ilişkin konular)
3- Üniversite danışmanları gözünden (hizmet veren uygulamacıların kişisel ve mesleki gelişimi, bakış açıları vb.)
4- Danışmanlıktan yararlanan üniversite öğrencisi gözünden (hizmetlerin hedeflediği öğrencilerin durumları, gereksinim ve bakış açıları vb.)
B. Temel Hizmet Türlerine göre Konular
1- Uzaktan bireysel danışmanlıkta karşılaşılan güçlükler ve onları yenme yolları
2- Uzaktan grup danışmanlığında karşılaşılan güçlükler ve onları yenme yolları
3- Uzaktan üniversite danışmanlığında acil durumlar ve kriz yönetimi
4- Uzaktan üniversite danışmanlığında proaktif; koruyucu ve önleyici yaklaşımlar
|
|
|